Plan een Gratis Oriëntatiegesprek

In deze columns kan je een kijkje in het leven van de coaches van GORTcoaching nemen. De coaches zijn een heel belangrijk onderdeel van het GORTcoaching team en daarom willen we ze graag aan je voorstellen. Vandaag leer je coach Agnes een beetje beter kennen. 

Even kennismaken met Agnes

“Als je doet wat je altijd al deed, krijg je wat je altijd al kreeg”

Mijn naam is Agnes, de laatste drie jaar werk ik als zelfstandig loopbaancoach. Dit bevalt uitstekend kan ik je zeggen. Eigenlijk wist ik al heel jong dat ik mensen een leuker werkleven wilde bezorgen. Toen ik 14 was en mijn eerste gesprek voerde met een intercedent van een uitzendbureau dacht ik: dat wil ik ook! Dit was de eerste keer dat ik me bedacht dat ik hier mijn werk van wilde maken. Ik had nog een lange weg te gaan maar uiteindelijk heb ik mijn doel bereikt en doe ik nu waar mijn hart ligt. Dat gaat natuurlijk niet zonder omwegen, ontdekken wat je wilt en waar je goed in bent is een heel avontuur.

Iedere grote verandering begint echter met een kleine eerste stap. Ik besloot dat avontuur aan te gaan, ik pakte mijn rugzak en vertrok naar Azië. Ik wilde deze reis starten met iets zinvols en met iets van betekenis. Daarom ben ik 2 maanden gaan werken in een weeshuis in Vietnam en heb daar de kinderen Engelse les gegeven en met ze gevoetbald. Heerlijk om even de dingen van thuis los te laten en alleen bezig te zijn met wat er gebeurd in het moment. Hoezo crisis in Nederland? Want deze verontrustende mails kreeg ik van goede vrienden in het najaar van 2008.

Enorm genoot ik van iedere dag dat de zon scheen en van de vele nieuwe, inspirerende mensen die ik heb leren kennen. Het kon me niet lang genoeg duren. Of toch wel? Na een half jaar uit de rugzak te leven begon ik mijn dierbaren te missen en besloot ik naar huis terug te keren. Dat voelde goed, ik was er klaar voor. Ik zocht een nieuwe baan waarbij ik mensen mocht begeleiden naar ander werk, om daar nog meer diepgang aan te geven startte ik met de opleiding Life- en loopbaancoach. Dit was een schot in de roos, het voelde als thuiskomen. Dit was de informatie waar ik altijd zo naar op zoek was. Na deze opleiding volgde nog vele andere en ik vond steeds meer mijn eigen manier van coachen. Maar paste deze nog wel bij mijn huidige werkgever? Weer zo’n punt waarop je moet kiezen en ik besloot te gaan voor avontuur en startte als zelfstandige. Ik zei tegen mezelf: Hup, uit je comfortzone, because that’s where the magic happens!

In mijn coaching start ik altijd met het maken van een uitgebreide persoonlijkheidsanalyse en neem dit als uitgangspunt voor het traject. Wil je je leven een andere wending geven dan is bewustwording immers de eerste stap. Ik help mensen bij het structureren van hun gedachte en ik stimuleer ze over te gaan tot actie. Weg met die beren op de weg! Stap voor stap gaan we samen op zoek naar de baan die écht bij je past. Een baan waarvan je energie krijgt en niet waar je moe van thuis komt. Ik geef je een rugzak vol met tools zodat je een stevige basis hebt voor de toekomst en jij  zelf weer de regisseur bent!  Mijn nieuwe stap in mijn loopbaan? Het combineren van mijn twee passies: het coachen van mensen en reizen!

Spreekt haar verhaal jou aan en wil je meer over haar weten? Dan kun je op onze website bij de locaties Breda en Tilburg haar volledige profiel bekijken.


Nog vragen?


☏ 088 170 1500

Plan direct je gratis oriëntatiegesprek!

Deel deze pagina met bekenden