Plan een Gratis Oriëntatiegesprek

In deze columns kan je een kijkje in het leven van de coaches van GORTcoaching nemen. De coaches zijn een heel belangrijk onderdeel van het GORTcoaching team en daarom willen we ze graag aan je voorstellen. Vandaag leer je coach Eelco een beetje beter kennen.

Even kennismaken met Eelco

“Het enige dat je in de weg zit ben je zelf!”

Ik ben Eelco van Hulsen en het begeleiden van mensen is mijn vak. Met veel plezier begeleid ik mensen in Amsterdam met dat wat ze tegenkomen op hun pad, zowel zakelijk als privé. Naast het coachen vind ik het fijn om mijn creativiteit vorm te geven en dingen te maken. Zo knap ik bijvoorbeeld oude meubels op door ze met postzegels te beplakken. Afgelopen zomer heb ik zelfs mijn auto beplakt met postzegels. Dat was heerlijk om te doen. Ik stond elke ochtend op als een kind zo blij dat weer verder mag spelen met zijn nieuwe LEGO. Ik breng veel tijd door met mijn gezin dat bestaat uit mijn lieve vrouw Monique, haar twee kinderen Remo en Kiki, en onze zoon Abel. In de winter vind ik het heerlijk om te schaatsen, in de lente en zomer loop ik graag de stad uit voor mijn rondje langs de Amstel.

Van kinds af aan ben ik gefascineerd door het doen en laten van mensen en vraag ik me af ‘hoe het leven in elkaar zit’. Deze fascinatie en nieuwsgierigheid hebben mij beroepsmatig gevormd. Ik heb Sociale Psychologie gestudeerd aan de Universiteit van Utrecht en het vak dat ik nooit zal vergeten was het vak groepsdynamica. Een soort Big Brother in het echt. Zet mensen in een afgesloten ruimte bij elkaar en er ontstaan wonderlijke processen. Ik ervaarde dat ik werd meegezogen in het groepsproces en dat ik dingen deed die ik niet achter mezelf had gezocht. Ik leerde dat moed onontbeerlijk is als het gaat om eigen verantwoordelijkheid nemen. Innerlijke en externe factoren zorgen er namelijk voor dat er heftige krachten in jezelf en anderen vrij komen. Vanuit liefde of waarheid handelen is dan echt makkelijker gezegd dan gedaan. Denk maar aan de film “das experiment”. Deze dynamiek en intense ervaring maakte mij ervan bewust dat als je mensen zichzelf laat ervaren, dat zeer waardevol is. Ik wilde dan ook niets liever dan zelf kaders aanbieden waarbinnen mensen zichzelf kunnen tegenkomen. Na mijn studie ben ik direct aan de slag gegaan als trainer/coach bij een groot trainingsbureau. Ik heb in de eerste jaren in loondienst een heleboel trainingen en coachtrajecten verzorgt op het gebied van Teambuilding, Communicatie, Persoonlijke Ontwikkeling. Dit waren heerlijke jaren waarin ik zelf mocht experimenteren en leren. Ik leerde een vak waarin ik mijn fascinatie voor het menselijk gedrag ongegeneerd mocht gebruiken.

Mijn inspiratiebron is het leven zelf. In al haar facetten. Het wonderlijke leven dat ik graag wil snappen, en dat gelukkig niet te snappen is. Ik raak geïnspireerd als ik in contact ben met het wezenlijke. Een groot woord voor iets wat oh zo voelbaar is, en oh zo moeilijk om te duiden in woorden. Het wezenlijke zit voor mij bijvoorbeeld in een wandeling door het bos, een mooi gesprek van hart tot hart, het positiespel van Arsenal, de ogen van oude mensen, de schilderijen en het leven van Hundertwasser, spelende kinderen, een begrafenis, een coachklant die heel eerlijk naar zichzelf kijkt, een haan die de weg oversteekt, de stille wereld ’s ochtends vroeg, een documentaire die met liefde is gemaakt, iemand die zijn hart volgt.

Ik laat mensen in mijn coachtrajecten eerlijk naar zichzelf kijken. Ik biedt ze oefeningen en vragen aan, waardoor ze delen van zichzelf herkennen die onbewust in de weg zitten. Ik laat mensen weer contact maken met hun dromen, passie, zelfvertrouwen, moed, eerlijkheid en inspiratie. Dan gaat de energie weer stromen en krijgen ze zin om hun eigen weg te gaan.

Spreekt zijn verhaal jou aan en wil je meer over hem weten? Dan kun je op onze website bij de locatie Amsterdam zijn volledige profiel bekijken.


Nog vragen?


☏ 088 170 1500

Plan direct je gratis oriëntatiegesprek!

Deel deze pagina met bekenden