Plan een Gratis Oriëntatiegesprek

In deze columns kan je een kijkje in het leven van de coaches van GORTcoaching nemen. De coaches zijn een heel belangrijk onderdeel van het GORTcoaching team en daarom willen we ze graag aan je voorstellen. Vandaag leer je coach Henk een beetje beter kennen. 

Even kennismaken met Henk

“Als iemand zichtbaar gelukkiger wordt, daar doe ik het voor”

Gedurende mijn “eerste” loopbaan in de zorg en in de psychiatrie heb ik veel gecoacht. Individuele coaching, en ook teamcoaching, altijd met het besef dat iemand pas goed voor anderen kan zorgen als hij zelf ook goed in zijn vel zit! Vijftien jaar geleden ben ik mij volledig, zelfstandig toe gaan leggen op het coachen en op het trainerschap. Ik ben opgeleid tot transpersoonlijk psychotherapeut en bij de School voor Coaching tot coach. Daarnaast ben ik ook opgeleid tot mindfulnesstrainer.

In mijn werken met mensen vind ik twee aspecten belangrijk. Als eerste begeleid ik de coachee bij het verkrijgen van inzicht, bij bewustwording. Bewustwording van zelfbelemmerende opvattingen, gewoontes en aannames aan de ene kant en bewustwording van sluimerende mogelijkheden, krachten en talenten aan de andere kant. Vervolgens kan de coachee gaan experimenteren  in de praktijk met “nieuw gedrag”, hierop reflecteren tijdens de coachingssessies en zich het nieuwe gedrag eigen maken. De coachee gaat zo onderweg een groter gevoel van vrijheid veroveren. Vanuit deze benadering coach ik managers bij het leidinggeven en  professionals bij het verbeteren van hun functioneren en het actualiseren van hun potentieel. Ik begeleid jonge mensen bij het onderzoeken van hun motieven en levensvisie van waaruit ze hun loopbaan kunnen plannen. Daarnaast begeleid ik ook medewerkers die met psychische klachten in de ziektewet zijn beland bij herstel en re-integratie. Vanaf 2005 geef ik de praktijktraining in het coachen  voor een opleiding tot coach en counsellor. Dit doe ik met erg veel plezier! Verder ben ik in 2014 mijn eerste trainingen in mindfulness gaan geven.

Ik ben een nieuwsgierig en betrokken coach, ik vind het heel belangrijk dat iemand zich gezien en begrepen voelt, en dat iemand geïnspireerd wordt om te gaan ontdekken en zich te ontwikkelen. Ik denk in mogelijkheden, ik geloof in groei en in flexibiliteit en stimuleer om in beweging te komen. Ik kan goed waarnemen, ben rustig en ik benader wanneer maar kan de zaken met humor. Ik vind het heel belangrijk dat mensen die ik coach vanuit verbinding met zichzelf kunnen kiezen en richting kunnen vinden. Vaak moet eerst die verbinding weer gelegd/gevonden worden voordat iemand weer op stoom komt. Vanuit de verbinding met jezelf en verankerd met de waarden die je hebt twijfel je veel minder over wat je wilt gaan doen en hoe je daar vorm aan gaat geven.

Als een coachingstraject succesvol is kun je dat zien aan de coachee. Ik kan er enorm van genieten als iemand helderder is, een levendiger uitstraling heeft, meer kleur op de wangen heeft. Soms kleedt iemand zich gedurfder en kleurrijker. En soms zie je dat iemand soepeler beweegt. Als iemand zichtbaar gelukkiger wordt, daar doe ik het voor!

Spreekt zijn verhaal jou aan en wil je meer over hem weten? Dan kun je op onze website bij de locatie Groningen zijn volledige profiel bekijken.


Nog vragen?


☏ 088 170 1500

Plan direct je gratis oriëntatiegesprek!

Deel deze pagina met bekenden