Plan een Gratis Oriëntatiegesprek

In deze columns kan je een kijkje in het leven van de coaches van GORTcoaching nemen. De coaches zijn een heel belangrijk onderdeel van het GORTcoaching team en daarom willen we ze graag aan je voorstellen. Vandaag leer je coach Marion een beetje beter kennen. 

Even kennismaken met Marion

“Nieuwe perspectieven bieden, nieuwe kansen creëren, eigen verwondering en verbazing terug vinden… oftewel je herinneren: ‘de kaart is niet het gebied’…”

Ik ben in mijn hart toch het allermeest coach. Hoewel ik in mijn werk, als begeleider van persoonlijke en professionele ontwikkeling van mensen, afwisselend de rol van sparring partner, adviseur, trainer, soms voorzitter of vertrouwenspersoon moet nemen, voel ik me het allermeest ‘een coach’.

Coachen is voor mij ‘in beweging brengen’! Soms is het nieuwe beweging, door nieuwe inzichten en bewustzijn mensen tot hele nieuwe mogelijkheden brengen.  Vaak is het opnieuw de beweging creëren, door mensen het grotere plaatje weer te laten zien. Samen ontdekken dat de kaart niet het gebied is! Er is altijd meer dan je in eerste instantie ziet of weet. Mensen bij hun gevoel brengen, bij wie ze zijn en vooral bij wie ze willen zijn: dat is het mooie van coaching!

Hoe ik coach ben geworden? Oorspronkelijk koos ik 30 jaar geleden voor het vak verpleegkunde. Daar liep ik echter aan tegen het feit dat de hulpvrager vaak zo weinig betrokken werd in het proces en zo weinig verantwoordelijkheid hield voor zijn eigen keuzes. In die tijd ging men vaak volledig voorbij aan de belangrijke ervaringsdeskundigheid van degene met de hulpvraag. Dit vind ik zo mooi bij coaching! Coaching gaat uit van gelijkwaardigheid, van respect voor elkaars inbreng en is gebaseerd op kiezen vanuit wederzijds vertrouwen. Coaching leidt mensen tot eigen autonomie en eigen weten en zet mensen van daaruit opnieuw in kracht en eigen kunnen. Dát voor elkaar krijgen is echt een fantastische beleving in ons werk.

Mijn grote inspiratiebron was toch wel de kennismaking met Wibe Veenbaas en Piet Weisfeldt, grondleggers en opleiders van Phoenix, instituut voor persoonlijke ontwikkeling. Zij waren fantastische voorbeelden gedurende mijn opleidingstijd. Zij toonden mij de veelzijdigheid en effectiviteit van goede coaching. Dit gebeurde altijd vanuit liefdevolle, eerlijke confrontatie. Dat heeft me in de basis gevormd tot de coach die ik nu ben. Natuurlijk doen (eigen) ouderschap, levenservaring, verdere studie en eigen praktijk je verder groeien en vormen, maar bij Phoenix werd mijn coachpassie gezaaid!

Ik heb voor duurzame inspiratie inmiddels een mooie thuissituatie gecreëerd, waar we te midden van kunst en culinaire mogelijkheden mensen kunnen ontvangen. Daarnaast ben ik ook betrokken en actief bij sport en beweging voor kansarme jongeren en ren ik zelf graag mijn kilometers om vitaal en energiek in mijn rol van coach te kunnen functioneren.

Mijn coaching begint altijd met juiste aandacht en aanwezigheid om vervolgens een goede vertaling van de vraag te kunnen maken. Het coachproces zelf is gericht op bewustwording; mensen inzichten aanreiken, zodat uitzichten anders kunnen zijn. Natuurlijk heb je als ervaren coach ook een ‘gereedschapskist’ ter beschikking, vol tools, testen en instrumenten, maar ik geloof dat je mensen vooral helpt wanneer je ze de beweging weer aanreikt. Soms door prikkelen of een zetje geven, soms door ze even bij de hand te nemen. Wanneer ze dan weer keuze mogelijkheden zien en vrijheid voelen…  is coaching voor mij geslaagd; Wat ’n prachtig vak!

Spreekt haar verhaal jou aan en wil je meer over haar weten? Dan kun je op onze website bij de locaties Utrecht en Amersfoort haar volledige profiel bekijken.


Nog vragen?


☏ 088 170 1500

Plan direct je gratis oriëntatiegesprek!

Deel deze pagina met bekenden