Plan een Gratis Oriëntatiegesprek

Een goede leider zijn is in de huidige maatschappij al lang niet meer uitsluitend gebaseerd op kennis, IQ of macht. Een belangrijk aspect van leiderschap is emotionele intelligentie. Emotionele intelligentie houdt in dat jij je bewust bent van je eigen emoties, wat ze inhouden en wat voor effect ze hebben op anderen. Iemand met hoge emotionele intelligentie weet dit van zichzelf, maar ook van anderen. Hierdoor kan je een team goed aansturen en motiveren. Maar wat zijn nou de belangrijkste componenten van emotionele intelligentie? Coach Gouda kan je helpen met het ontwikkelen van deze componenten.

 

Zelf-bewustzijn.

Een goede leider is zelf-bewust. Hij of zij herkent en begrijpt zijn of haar eigen humeur, emotie, drijfveer en wat voor effect het heeft op anderen. Zelf-bewustzijn wordt gekarakteriseerd door zelfvertrouwen, realistische zelf beoordeling en een gezonde mate van zelfspot.

 

Zelf-regulatie

Zelf-regulatie is het vermogen om persoonlijke humeur en impulsen te controleren of veranderen naar een meer bevorderlijke stemming ten opzichte van het team. Zelf-regulatie zorgt voor vertrouwen en integriteit binnen het team. Ook is dit bevorderlijk voor openheid ten opzichte van veranderingen.

 

Motivatie

Een goede leider wordt gekarakteriseerd door een passie voor zijn of haar werk, die verder gaat dan de associatie met geld of status. Een gemotiveerde leider blijft energiek en optimistisch aan een opdracht werken. Zodra je dit als leider onder de knie hebt zal dit ook voor motivatie binnen je team zorgen. Coach Gouda kan jou helpen met het omgaan met tegenslag, waardoor je een gemotiveerde leider bent en blijft.

 

Empathie

Zodra je je eigen emoties onder controle hebt, is het van belang om je bezig te houden met de emoties van je team. Waar lopen zij tegen aan, hoe voelen zij zich en wat hebben ze nodig. Door het tonen van de juiste empathie kunnen teamleden zich gewaardeerd en begrepen voelen. Het geven van de juiste empathie voor de juiste persoon is moeilijk. Een coach kan je hierbij helpen.

 

Sociale vaardigheden

De laatste component van emotionele intelligentie is het hebben van sociale vaardigheden. Het is voor een leider van belang dat hij of zij goede relaties onderhoudt en weet te netwerken. Sociale vaardigheden werken als een lijm voor de bovengenoemde componenten. Zonder sociale vaardigheden kan jij bijvoorbeeld geen motivatie of empathie overbrengen.

 

Dus wil jij graag samen met een persoonlijke coach je emotionele intelligentie vergroten om een betere leider te worden? Plan dan nu een gratis oriëntatie gesprek in met coach Gouda.

 


Nog vragen?


☏ 088 170 1500

Plan direct je gratis oriëntatiegesprek!

Deel deze pagina met bekenden