Plan een Gratis Oriëntatiegesprek

Stap je ‘s ochtends met tegenzin de deur uit om naar je werk te gaan? Heb jij moeite om jezelf te motiveren om iets te doen? Intrinsieke motivatie is het meest belangrijk om je behoeftes en doelen te verwezenlijken. Bij motivatieproblemen is het belangrijk professionele hulp te zoeken ondragelijk werkomstandigheden te voorkomen. Coach loopbaan Apeldoorn kan jou hiermee helpen!

Wat is intrinsieke motivatie?
Als iemand intrinsiek gemotiveerd is voor zijn werk, doet diegene zijn werk met gedrevenheid. Het doel is geen status of beloning maar om het bevredigen van een behoefte, het volgen van een drijfveer van binnenuit. Intrinsieke motivatie blijkt belangrijker te zijn dan extrinsieke motivatie omdat mensen van binnenuit geprikkeld tot handelen. Maar hoe kun je jezelf intrinsiek motiveren? Onze coach loopbaan Apeldoorn biedt je vast 3 tips om je intrinsieke motivatie zelf te verhogen. Er wordt hierbij ingegaan op de drie componenten van motivatie: drijfveer, behoefte en beloning

Jezelf intrinsiek motiveren:
1. Drijfveer: je kunt jezelf weer motiveren door te bedenken wat je drijf was om ergens aan te beginnen. Kom er eerst achter wat jouw motief is: Wat wilde je bereiken? Is dit het hebben van een verbinding met anderen of naar een doel of product toewerken? Zorg ervoor dat je zin kunt geven aan je werk met behulp van doelen die passen bij jouw drijfveer. Door die intrinsieke motivatie om te zetten in iets meetbaars kun je daar meer plezier uithalen.

2. Behoefte: om voldoening te ervaren en gemotiveerd te blijven is het belangrijk dat je behoeftes worden bevredigd. Wees je bewust van wat jouw behoeftes zijn en zorg ervoor dat deze vervult worden. Zo kan je behoefte hebben aan uitdagingen in je werk, dit kan je realiseren door nieuwe projecten aan te gaan.

3. Anderen betrekken: wat goed helpt is mensen betrekken bij je doelen. Vooral mensen die graag met anderen samenwerken, kunnen intrinsiek gemotiveerd blijven door met anderen naar een doelen toe te werken. Dit kan door samen er over te praten en elkaar te blijven motiveren.

Coaching voor jou?
Wil je graag wat meer persoonlijke hulp bij het uitwerken van deze tips? Coach loopbaan Apeldoorn zal in het coachtraject uitgebreid aandacht besteden aan bovenstaande tips. Plan direct een gratis oriëntatiegesprek met een van onze coaches in Apeldoorn.


Nog vragen?


☏ 088 170 1500

Plan direct je gratis oriëntatiegesprek!

Deel deze pagina met bekenden