Plan een Gratis Oriëntatiegesprek

Als  je op zoek bent naar de juiste stap in je loopbaan is het vaak moeilijk om de baan te vinden die precies past bij jouw wensen. Je vindt misschien standaardbanen waar je niet aan wilt beginnen of die jou niet genoeg uitdaging kunnen bieden. Daarnaast kan het ook zijn dat je niet waar je moet beginnen met zoeken. Een loopbaancoach kan je daarbij helpen. Samen met een loopbaancoach behandel je een aantal goede manieren om een baan te zoeken en gaan jullie samen op zoek naar wat jij in de toekomst écht wilt gaan doen.

Rondvragen sociale netwerk
Ten eerste kun je je familieleden, vrienden, buren en medewerkers benaderen. Zij hebben misschien vacatures gezien die jij leuk zou vinden. Daarnaast weten zij vaak wat bij jou zou passen omdat ze jou op een andere manier kennen dat jij jezelf kent. Het is interessant om deze standpunten van andere te horen om op nieuwe ideeën te komen.

Aankloppen bij een bedrijf of instelling
Je kan bij elk bedrijf aankloppen, ook al staat er geen vacature uit. Het blijkt namelijk succesvol te zijn om in levenden lijve jezelf voor te stellen. Ze zullen dan worden geconfronteerd met je vraag en zullen hier serieuzer over nadenken.

Goede voorbereiding
Het blijkt het meest effectief te zijn om eerst uit te zoeken wat je vaardigheden zijn, in welke omgeving je wilt werken en hoe je terecht wilt komen waar je wilt. Dit proces duurt langer dan de directe manieren van zoeken, maar levert ook meer resultaat. Samen met de loopbaancoach kan je jezelf goed voorbereiden en vind je de baan die je zoekt.

Ben jij geïnteresseerd om op nieuwe en efficiëntere manieren op zoek te gaan naar een nieuwe baan? Plan dan nu een gratis en vrijblijvend oriëntatiegesprek in bij een van onze loopbaancoaches.


Nog vragen?


☏ 088 170 1500

Plan direct je gratis oriëntatiegesprek!

Deel deze pagina met bekenden