Plan een Gratis Oriëntatiegesprek

Heb je er moeite mee jezelf op de eerste plaats te zetten?  Heb je het gevoel dat je het altijd druk hebt en te weinig aandacht aan jezelf kunt besteden? De balans kwijtraken en niet weten hoe je hiermee om moet gaan, kan voor veel onrust zorgen. Een coach kan je helpen de balans te (her)vinden. Hieronder de eerste tips die je zelf kunt toepassen om vast een begin te maken.

Niets doen
Af en toe een echt moment van rust inlassen en even helemaal niets doen. Het voelt, als je dit voor het eerst doet, misschien een beetje ongemakkelijk, want er liggen nog genoeg klusjes te wachten. Maar door af en toe een rustmomentje in te lassen, je hoofd even leeg te maken, zul je daarna minder onrust ervaren.

Geven en nemen
Zoek uit wat datgene is wat je zoveel energie kost. Is er een bepaalde plek, of situatie, of een bepaald persoon die je als mentaal en fysiek belastend ervaart? Probeer de invloed van die energievreter te verminderen of zelfs helemaal weg te nemen. Dit betekent niet per definitie dat je die energievreter uit de weg moet gaan. Je bewustzijn van welke belastende factoren er in je omgeving zijn en hier op een andere manier mee omgaan is al een goede eerste stap. Wanneer je dit lastig vindt, kan een coach je hier handvatten bij bieden.
Aan de andere kant kunnen er plekken, situaties of personen zijn die je juist het tegenovergestelde gevoel bezorgen. Je krijgt er energie van. Misschien kun je meer mogelijke energiegevers ontdekken? Of zijn er mogelijkheden om jouw energiegevers meer te benutten?

Opruiming
Gooi oude spullen of spullen die je niet meer gebruikt weg. Papieren die al maanden ongelezen op een hoge stapel liggen, oude kleding, het neemt allemaal ruimte in en kan je onbewust in de weg zitten. Door het op te ruimen maak je ruimte vrij voor datgene waarvan je écht wilt dat het de ruimte heeft in je leven.

Wil jij ondersteuning bij het vinden van een goede balans in je leven? Of wil je meer tips? Dan ben je met een coach aan het goede adres.

» Kijk direct in de agenda en vraag een gratis oriëntatie gesprek aan met een coach die bij jouw past.

 


Nog vragen?


☏ 088 170 1500

Plan direct je gratis oriëntatiegesprek!

Deel deze pagina met bekenden