Plan een Gratis Oriëntatiegesprek

Heb jij soms het idee dat jouw team meer in zich heeft dan nu tot uiting komt? Verloopt de samenwerking stroef en is er veel miscommunicatie? Dan biedt coaching de oplossing om jouw team uit een dip te trekken en weer optimaal te laten presenteren. We geven nu alvast wat handige tips om het maximale uit je team te halen.

Sterkte/zwakte analyse

In een team is het van belang dat je goed bewust bent van je persoonlijke sterktes en zwaktes maar ook de sterke en zwakke punten van je teamleden moeten helder zijn. Om optimaal te presteren moet het helder zijn wie welke krachten, kennis en kunde heeft en dus bepaalde taken goed op zich kunnen nemen. Zo zet je precies de juiste mensen op precies de juiste plek. Wees dus open naar elkaar in het bespreken van je eigen sterke en zwakke kanten.

Kies voor het avontuur

Durf samen de sprong in het diepe te maken! Samen sta je sterk en kan je dus gemakkelijker spannende en uitdagende opdrachten aan. Hierin kan je elkaar steunen en motiveren. Ook kan je elkaar aanvullen om samen de nieuwe uitdaging tot een goed einde te brengen. Hierbij is het van belang extra goed met elkaar te communiceren, kom dus vaker face-to-face samen als je aan een nieuwe uitdagende opdracht werkt.

Analyseer niet alleen de problemen, vier ook je successen

Problemen moeten besproken worden om naar een betere prestatie te komen. Durf elkaar op een goed onderbouwde manier aan te spreken op fouten of problemen. Accepteer het ook als je hier zelf op aan wordt gesproken, niemand is immers perfect. Toch moet je er met je hele team op letten jezelf niet te verliezen in de problemen, maar ook successen te vieren. Het vieren van successen kan voor extra energie en motivatie zorgen binnen het team.

Kom nu in actie en ga samen met coaching op zoek naar de optimale kracht van je team!

Plan nu een gratis oriëntatiegesprek in met een coach naar keuze.


Nog vragen?


☏ 088 170 1500

Plan direct je gratis oriëntatiegesprek!

Deel deze pagina met bekenden