Plan een Gratis Oriëntatiegesprek

Bij een probleem op je werk kunnen er verschillende strategieën worden gebruikt door jouw coach om je verder te helpen. Afhankelijk van jouw vraag kan jouw jobcoach bijvoorbeeld gebruik maken van de volgende strategieën:

Tijdmanagement
Een veel voorkomend probleem is dat men niet weet hoe ze effectief hun tijd kunnen gebruiken om al hun taken bijtijds af te krijgen. Jouw jobcoach kan je hierbij helpen. Doelen stellen die specifiek, meetbaar, actiegericht, realistisch en binnen een bepaald tijdsbestek gesteld worden, kunnen effectief helpen jouw aandacht te richten op de dingen die belangrijks zijn en door ze op te schrijven kan je bij houden wat je allemaal al gedaan hebt en wat er nog gedaan moet worden.

Assertiviteitstraining en communicatievaardigheden
Assertiviteit kan erg belangrijk zijn in je werkomgeving. Helaas heeft niet iedereen assertiviteit van nature in zich en kan het soms lastig zijn om je op deze manier op te stellen. Samen met jouw coach kun je aan de hand van bijvoorbeeld rollenspellen oefenen hoe jij assertief kan zijn op een manier die bij jou past en communicatief vaardig kan handelen.

Ontspanning
Werkdruk is onder veel mensen een probleem dat behoorlijk wat stress en spanning met zich mee brengt. Om fysieke spanning te reguleren kun je technieken aangereikt krijgen om je te leren ontspannen en spierspanning te verminderen. Een techniek die hier vaak voor gebruikt wordt is progressieve spierontspanning. Hierbij leer je door je spieren in verschillende lichaamsdelen aan te spannen en te ontspannen hoe je spanning kan wegnemen in verschillende situaties.

Gedragsexperimenten
Soms is een probleem het beste te verhelpen door verschillende oplossingen uit te proberen. Om beter te kunnen evalueren hoe je jezelf gedraagt in een probleemsituatie kunnen jij en je jobcoach een dergelijke situatie bespreken. Vervolgens kunnen er mogelijke oplossingen getest worden in een soortgelijke situatie om te kijken welke oplossingen het beste werken en het beste bij jou passen.

Herken jij een van deze problemen en kan jij een van deze strategieën goed gebruiken op je werk? Jouw job coach kan samen met jou de juiste strategie inzetten die je helpt jouw probleem op te lossen.

» Klik hier om een gratis oriëntatie gesprek aan te vragen met jouw jobcoach

 


Nog vragen?


☏ 088 170 1500

Plan direct je gratis oriëntatiegesprek!

Deel deze pagina met bekenden