Plan een Gratis Oriëntatiegesprek

Coaching is een bekend begrip als het gaat om het ontwikkelen van jezelf. Wat het echter precies inhoudt, is voor veel mensen niet heel duidelijk.

Wat gebeurt er tijdens de begeleiding?
Een coachtraject richt zich op het vrijmaken en verder uitbouwen van de kwaliteiten van een persoon. Waar ben je goed in? Wat zeggen anderen over de vaardigheden die je goed kan? Door deze kwaliteiten te kunnen benoemen kun je bewuster gebruik maken van je kwaliteiten. Je kan ze ingaan zetten in specifieke situaties wat kan leiden tot effectiever gedrag en gewenste resultaten. Tijdens het traject sta jij centraal. Dit betekent dat er naar een gedegen zelf-oplossend vermogen toe wordt gewerkt. Het is de bedoeling dat je uiteindelijk ook zonder de coach het gewenste gedrag kan vertonen.

Voordat het zover is
Hoe kom je tot dit zelf-oplossend vermogen? Er zijn drie aspecten die de revue passeren in dit proces.

  1. Zelfacceptatie: Je leert om uit te gaan van je eigen waarden en wensen en om jouw kwaliteiten effectiever in te zetten. Als je open staat voor jezelf, zal je jezelf accepteren.
  2. Zelfsturing: Je leert jezelf beter kennen en bent je bewust van de keuzes die je hebt. Op die manier kan je beter omgaan met eventuele obstakels en jouw functioneren optimaliseren.
  3. Zelf leren: Je krijgt meer zelfvertrouwen en weet hoeveel je waard bent. Daarbij is het wenselijk dat je plezier krijgt in het leren van je eigen ervaringen. Je moet het leuk vinden om te blijven ontwikkelen en te leren van je fouten. Zo ontwikkel je een nieuw breder perspectief.

Deze drie aspecten tezamen zullen ervoor zorgen dat het gewilde zelf-oplossende vermogen wordt ontwikkeld. Wil je hierbij begeleid worden?

Plan dan nu direct een gratis en vrijblijvend orientatiegesprek in bij een van onze coaches.


Nog vragen?


☏ 088 170 1500

Plan direct je gratis oriëntatiegesprek!

Deel deze pagina met bekenden