Coaching voor dertigers

De periode als dertiger is een tijd waarin men met veel druk vanuit zichzelf en de omgeving te maken heeft. In deze fase van uw leven komt alles ineens samen: carrière, familie, huis en niet als laatste tijd voor uzelf en uw hobby’s. Het kan verstikkend zijn om alles met elkaar te combineren en om over al de dromen en doelen na te denken die u al dacht bereikt te moeten hebben. Om met deze druk om te gaan is zelfreflectie en overzicht van belang – een coach voor dertigers kan u hierbij ondersteunen. Ga samen aan de slag en creëer zo meer balans in uw leven en verkrijg een duidelijker beeld van uw doelen in carrière en privéleven.

Veelvoorkomende coachvragen:

=

Wat heb ik tot nu toe bereikt en wat voor doelen staan nog open?

=

Hoe past mijn kinderwens samen met mijn carriëredoelen?

=

Is het haalbaar een carrière-switch te maken?

=

Hoe ga ik om met concurrentie en hoe verbeter ik het contact met mijn relaties?

=

Hoe creëer ik een betere balans tussen mijn werk en privéleven?

=

Hoe verbeter ik specifieke competenties en gedrag?

Waar kan Coaching voor dertigers zich op richten:

Loopbaanvragen

Advies bij uiteenlopende doel- en probleemstellingen over je loopbaan

Werk-Privé Balans

Verlaag uw stressniveau door een voor u geschikte werk-privé balans te vinden

Richting geven

Ondervind samen waar u naar toe wilt en wat u wilt bereiken

Z

Persoonlijke Doelstellingen

Actief advies bij het behalen van uw persoonlijke doelstellingen

Informatie over coaching

Prijs

149,- euro per uur excl. BTW. Als particulier kunt u gebruik maken van een speciaal tarief van €109,- per uur incl. BTW.

Wist u dat werkgevers heel vaak onze coachtrajecten vergoeden? Er zijn vele opties waar de coach u mee kan helpen. Vraag hier naar tijdens uw gratis oriëntatiegesprek. Zie ook onze pagina's voor de vergoedingsmogelijkheden voor organisaties en voor particulieren.

U kunt direct starten

Kies nu uw coach en plan direct uw gratis oriëntatiegesprek.

Duur coachtraject

Afhankelijk van uw doelstellingen kunt u rekenen op gemiddeld 5 tot 10 coachgesprekken, ongeveer 1 keer per 2-3 weken.

u

Wist u dat...?

…veel dertigers bereid zijn om hun veilige baan op te geven voor werk waar hun hart in ligt?

Inhoudelijk over coaching

Wat is coaching?

Coaching is een persoonlijk ontwikkelingsproces dat wordt ingezet om de voor u wenselijke en duurzame veranderingen in uw loopbaan te bevorderen. Dit wordt bereikt door middel van gestructureerde, gerichte gesprekken en het gebruik van passende oefeningen en coachtechnieken. U verwerft diepgaande persoonlijke inzichten die vaak life-changing zijn. Tijdens dit traject kunt u ook ondernemerschap overwegen, testen inzetten of u meer richten op zingeving. Loopbaancoaching is altijd gericht op de toekomst.

Waarom coaching voor dertigers?

Misschien heeft u wel eens van de thirtysomething panic gehoord – of herkent u ten minste het hierbij geïmpliceerde gevoel. Het is eng om 30 te worden – u heeft niet langer het gevoel dat u zonder veel consequenties kunt doen en laten wat u wilt. U voelt de tijd sneller en sneller voorbij gaan en raakt misschien (lichtelijk of degelijk) in paniek door het gevoel van tijdsdruk wat hierdoor wordt opgeroepen. Aan de ene kant weet u inmiddels beter wat u wilt en kent u zichzelf wel goed – aan de andere kant is nu het punt om nog eventuele veranderingen te maken. Het is zeker nog niet te laat, maar de tijd dringt. Het is nu de tijd om terug te kijken en te evalueren hoe ver u bent gekomen op basis van al de dromen en wensen die u voor uzelf had en heeft, en bij te gaan sturen waar nodig. Dit is iets waar een coach voor dertigers een oplossing voor kan bieden. Ga samen aan de slag en begin nu met het werken aan uw toekomst – want u heeft nog zo veel van het leven voor u liggen!

Hoe ziet een coachtraject er uit?

Hoe ziet een coachtraject eruit?
Ieder coachtraject wordt op maat gemaakt. Samen met uw coach wordt uw traject samengesteld aan de hand van uw vragen en behoeften. Kies altijd een coach waarvan u het idee hebt dat zijn/haar werkwijze, doelgroep en specialisme het beste bij u past.

Het oriëntatiegesprek
Het oriëntatiegesprek dient als kennismaking.
U en de coach zullen inventariseren:
– Welke doelen u wilt behalen en waarom
– wat u uit het coachtraject wilt halen (wanneer heeft het coachtraject naar uw idee zijn doelen bereikt? Wat is uw ideale situatie?)
– welke aanpak hier het beste bij past
Aan het eind van het gesprek stemt u met de coach af of het klikt. Als dit zo is, kunt u beginnen aan uw coachtraject.

Het coachtraject
Tijdens uw coachtraject werkt u aan uw doelstellingen en competenties door middel van coachgesprekken, reflectie-oefeningen en opdrachten. In overleg is het tevens mogelijk om een test af te nemen.

U en de coach zullen:
– een passend en realistisch plan van aanpak opstellen en in de praktijk brengen.
– constant reflecteren op uw eigen doel: bent u op de goede weg?
– na elke sessie gaat u met oefeningen aan de slag. Het slagen van een coachtraject is afhankelijk van uw eigen motivatie en inzet.

De coaches van GORTcoaching maken gebruik van technieken en methodieken zoals Motiverende Gespreksvoering, RET (Rationele Effectiviteits Training), Mindfulness, NLP (Neuro Linguistisch Programmeren), Oplossingsgericht Coachen, ACT (acceptance en commitment therapie) en MMS coaching (Motivating Management Service).

Eindevaluatie
In het laatste gesprek zullen u en de coach reflecteren op het coachtraject en het proces. Zijn de doelen behaald? Hoe ver bent u en wat wilt u nog aan pakken in de toekomst? Wanneer gewenst kunt u een follow-up gesprek inplannen na een bepaalde tijd, om nog een samen te komen en te bespreken hoe het gaat.

Wanneer het een zakelijk traject betreft start en eindigt u vaak met een driegesprek. Dit is een gesprek tussen coach, coachee en leidinggevende waarin op transparante wijze overeenstemming over het coachdoel bereikt wordt. Ook kan de situatie zowel vanuit het gezichtspunt van de coachee als dat van de leidinggevende belicht worden.

Wat levert coaching u op?
  • Meer zelfinzicht in uw persoonlijke waarden, normen, drijfveren en doelen
  • Het (her-)ontdekken van talenten
  • Meer motivatie en energie
  • Het vinden van een balans tussen werk en privéleven
  • Meer zelfvertrouwen
  • De knoop doorhakken en belangrijke keuzes maken
  • Het in beeld krijgen van uw doelen
  • Meer sturing in uw loopbaan
  • Het begeleiden van een eventuele carrièreswitch
 >  Coaching voor dertigers