Coaching voor perfectionisten - GORTcoaching

Coaching voor Perfectionisten

Perfectionisme is het constant willen streven naar verbetering en gaat vaak samen met een gevoel dat je zelf niet goed genoeg bent of je werk niet goed genoeg is. Perfectionisme heeft twee kanten. Enerzijds kan het positief zijn: je dromen en doelen zijn ambitieus en motiveren je om voortdurend te verbeteren en te groeien. Anderzijds is er het negatieve perfectionisme waarbij je jezelf afkraakt en vaak teleurgesteld bent in jezelf of je gefrustreerd voelt. Vooral deze tweede vorm van perfectionisme kan slecht uitpakken omdat het ervoor zorgt dat je je slecht voelt over jezelf en het kan er zelfs toe leiden dat je steeds minder onderneemt omdat je bang bent voor nog een teleurstelling. Hier kan een coach goed bij helpen door inzicht te krijgen in de samenhang tussen de manier waarop je denkt en de gevolgen daarvan voor wat je doet. De coach helpt je vervolgens te leren hoe je je perfectionisme op een positieve manier kan inzetten om je doelen te bereiken.

Veelvoorkomende coachvragen:

=

Hoe ben ik minder streng voor mezelf?

=

Hoe stel ik betere doelen voor mezelf?

=

Hoe zorg ik dat ik tevreden ben met wat ik doe?

=

Hoe zorg ik dat ik meer plezier heb in mijn werk?

=

Hoe kan ik zorgen dat ik meer ontspan?

Waar kan Coaching voor Perfectionisten zich op richten:

Balans

Vind balans tussen ambitieuze doelen en tevreden zijn met wat je bereikt

'

Stressvermindering

Verminder de stress die je ervaart door je perfectionisme

>

Motivatie

Behoud motivatie om uitdagingen aan te gaan

Plezier

Behoud plezier in je werk en het nastreven van je doelen

Informatie over coaching

Prijs

139,- euro per uur excl. BTW. Als particulier kunt u gebruik maken van een speciaal tarief van €99,- incl. BTW per uur. Klik hier voor een overzicht van de vergoedingsmogelijkheden.

U kunt direct starten

Kies nu uw coach en plan direct uw gratis oriëntatiegesprek.

Duur Traject

Afhankelijk van uw doelstellingen kunt u rekenen op gemiddeld 5 tot 10 coachgesprekken, ongeveer 1 keer per 2-3 weken.

Vergoedingsmogelijkheden van een coachtraject

Wist u dat werkgevers heel vaak onze coachtrajecten vergoeden? Er zijn vele opties waar de coach u mee kan helpen. Vraag hier naar tijdens uw gratis oriëntatiegesprek.
Optie 1: Check uw CAO
Optie 2: Ga de mogelijkheden na bij uw HR manager
Optie 3: Ga de mogelijkheden na bij uw manager of de directeur
Optie 4: Belastingaftrek voor ondernemers
Optie 5: Belastingaftrek voor particulieren
Optie 6: Basis & Aanvullende Zorgverzekering
Optie 7: Arbeidsongeschiktheidsverzekering
Optie 8: Subsidies van het UWV
Optie 9: Particulier tarief

Inhoudelijk over coaching

Wat is coaching?

Coaching is een persoonlijk ontwikkelingsproces dat wordt ingezet om de voor u wenselijke en duurzame veranderingen in uw loopbaan te bevorderen. Dit wordt bereikt door middel van gestructureerde, gerichte gesprekken en het gebruik van passende oefeningen en coachtechnieken. U verwerft diepgaande persoonlijke inzichten die vaak life-changing zijn. Tijdens dit traject kunt u ook ondernemerschap overwegen, testen inzetten of u meer richten op zingeving. Loopbaancoaching is altijd gericht op de toekomst.

Waarom coaching voor perfectionisten van GORTcoaching?

GORTcoaching onderscheidt zich door passie en liefde voor het vak. U en uw doelen zijn voor ons erg belangrijk. Als u kampt met de negatieve gevolgen van perfectionisme kunnen wij u helpen weer balans te vinden tussen jezelf uitdagen en tevreden zijn met wat u bereikt. Onze coaches luisteren zonder oordeel en helpen u te ontdekken hoe u uw ambitieuze doelen kunt bereiken zonder daar aan onderdoor te gaan, zodat u weer met plezier kunt werken.

 

Hoe ziet een coachtraject er uit?

Hoe ziet een coachtraject eruit?
Ieder coachtraject wordt op maat gemaakt. Samen met uw coach wordt uw traject samengesteld aan de hand van uw vragen en behoeften. Kies altijd een coach waarvan u het idee hebt dat zijn/haar werkwijze, doelgroep en specialisme het beste bij u past.

Het orientatiegesprek
Het orientatiegesprek dient als kennismaking.
U en de coach zullen inventariseren:
– Welke doelen u wilt behalen en waarom
– wat u uit het coachtraject wilt halen (wanneer heeft het coachtraject naar uw idee zijn doelen bereikt? Wat is uw ideale situatie?)
– welke aanpak hier het beste bij past
Aan het eind van het gesprek stemt u met de coach af of het klikt. Als dit zo is, kunt u beginnen aan uw coachtraject.

Het coachtraject
Tijdens uw coachtraject werkt u aan uw doelstellingen en competenties door middel van coachgesprekken, reflectie-oefeningen en opdrachten. In overleg is het tevens mogelijk om een test af te nemen.

U en de coach zullen:
– een passend en realistisch plan van aanpak opstellen en in de praktijk brengen.
– constant reflecteren op uw eigen doel: bent u op de goede weg?
– na elke sessie gaat u met oefeningen aan de slag. Het slagen van een coachtraject is afhankelijk van uw eigen motivatie en inzet.

De coaches van GORTcoaching maken gebruik van technieken en methodieken zoals Motiverende Gespreksvoering, RET (Rationele Effectiviteits Training), Mindfulness, NLP (Neuro Linguistisch Programmeren), Oplossingsgericht Coachen, ACT (acceptance en commitment therapie) en MMS coaching (Motivating Management Service).

Eindevaluatie
In het laatste gesprek zullen u en de coach reflecteren op het coachtraject en het proces. Zijn de doelen behaald? Hoe ver bent u en wat wilt u nog aan pakken in de toekomst? Wanneer gewenst kunt u een follow-up gesprek inplannen na een bepaalde tijd, om nog een samen te komen en te bespreken hoe het gaat.

Wanneer het een zakelijk traject betreft start en eindigt u vaak met een driegesprek. Dit is een gesprek tussen coach, coachee en leidinggevende waarin op transparante wijze overeenstemming over het coachdoel bereikt wordt. Ook kan de situatie zowel vanuit het gezichtspunt van de coachee als dat van de leidinggevende belicht worden.

Wat levert coaching u op?
  • Meer zelfinzicht in uw persoonlijke waarden, normen, drijfveren en doelen
  • Beter omgaan met uw perfectionisme
  • Overzicht krijgen over uw verantwoordelijkheden en prioriteiten
  • Betere balans tussen werk en ontspanning
  • Meer motivatie en energie
  • Beter omgaan met stress
  • Meer zelfvertrouwen

Coaching voor perfectionisten: onze specialisten