Plan een Gratis Oriëntatiegesprek

Heb jij de leiding maar het gevoel dat je nog meer uit het leiderschap kunt halen? Of vraag je je af of de manier waarop jij de leiding neemt wel effectief is? Wil je jezelf ontwikkelen tot een echte leider? Een jobcoach kan je helpen met deze vragen. Hieronder lees je vast een aantal eigenschappen die belangrijk zijn om een effectief leider te kunnen zijn.

Wees proactief
Belangrijk is dat je als leider initiatief durft te nemen. Mensen zijn van nature volgzaam, daarom moet de leider de stap durven te maken om veranderingen te realiseren. Je durft de verantwoordelijkheid te nemen voor een nieuw idee. Je richt je op die dingen waar iets aan verandert kan worden. Wanneer je een nieuw plan durft op te pakken en uit te voeren, zul je je omgeving hiermee motiveren en inspireren. Dit brengt een positieve flow met zich mee.

First things first
Een belangrijke eigenschap voor effectief leiderschap is zelfmanagement. Wanneer je zelf controle en inzicht hebt over welke zaken daadwerkelijk de prioriteit hebben, kun je hierin tegenover anderen duidelijk zijn. Mede door deze controle ben je ook in de gelegenheid om in te grijpen bij dringende zaken.

Stressbestendig
Het kan lastig zijn om je als leider niet te veel door de emoties van anderen te laten beïnvloeden. Toch zul je als leider een hoog niveau van stressbestendigheid moeten hebben om je niet door elk wissewasje van de wijs te laten brengen. Wanneer je niet in staat bent om je voor sommige stress-veroorzakende factoren af te sluiten, zul je snel het overzicht kwijt raken en hiermee ook de leiding.

Wil je jezelf ontwikkelen tot een effectief leider? Een jobcoach in Haarlem kan je hier ondersteuning bij bieden. » Klik hier om een gratis en vrijblijvend oriëntatiegesprek in te plannen

Of meld je aan bij onze coachend leidinggeven opleiding om jezelf te ontwikkelen in jouw leiderschapsrol.


Nog vragen?


☏ 088 170 1500

Plan direct je gratis oriëntatiegesprek!

Deel deze pagina met bekenden