Plan een Gratis Oriëntatiegesprek

Feedback is een goede manier om inzicht te krijgen in je mogelijkheden, kwaliteiten en beperkingen.  Aan de hand van feedback kan je namelijk bekijken hoe jij jezelf kan verbeteren en kun je tips krijgen om te zien hoe je dit het beste zou kunnen doen. Veel mensen vinden het echter lastig om feedback te vragen en/of te ontvangen. Bij coaching kun je aan de slag om een feedbackgesprek goed voor te bereiden.

Hierbij zullen jij en je coach het voornamelijk hebben over de volgende punten:

  • Wat wil je te weten komen?
  • Wie in jouw omgeving kan hierover het beste oordelen?
  • Hoe breng je jouw feedbackvragen goed onder woorden?
  • Hoe zorg je ervoor dat de feedbackgever jouw gedrag in concrete situaties beschrijft en jou niet onder vuur neemt?
  • Hoe zorg je ervoor dat jouw feedbackgever vooral nadenkt over wat jouw kracht is in die concrete situaties en minder uit is op het formuleren van de minpunten?

Feedback kan handig zijn omdat het niet alleen inzicht geeft in waar je goed in bent en waar je minder goed in bent, maar het geeft ook aanwijzing over de manier waarop je kan verbeteren. Goede feedback moet namelijk ook tips omvatten hoe je het beter kan doen. Door aan de persoon die jou feedback geeft te vragen hoe je jouw gedrag het beste kunt veranderen, zul je het meeste leren. Door hierover na te denken en  vervolgens een stappenplan te ontwikkelen, tijdens de coaching, krijg jij de leiding over het feedbackproces. Het is dan niet meer zo vervelend om feedback te ontvangen.

Vind jij het lastig om feedback te vragen en zou je hier aan willen werken?

Klik dan hier om te kijken welke vorm van coaching het beste bij jou past  »


Nog vragen?


☏ 088 170 1500

Plan direct je gratis oriëntatiegesprek!

Deel deze pagina met bekenden