Plan een Gratis Oriëntatiegesprek

 

Wat is coaching gebaseerd op RET?
De Rationeel-Emotieve Therapie is een manier van coaching die bij GORTcoaching wordt gehanteerd. Dit is een vorm van cognitieve gedragstherapie, waarvan Albert Ellis de grondlegger is. Maar wat houdt deze therapie precies in?

 

Het ABC van RET
Bij deze methode gaat men uit van het standpunt dat problemen of conflicten ontstaan door de manier waarop mensen tegen bepaalde gebeurtenissen aankijken. Oftewel niet de gebeurtenissen zelf zijn de oorzaak, maar juist de manier waarop wij deze gebeurtenis waarnemen. Echter, mensen hebben vaak irrationele waarderingen over bepaalde situaties.

Bij coaching gebaseerd op RET wordt uitgegaan van het ABC van emoties. Hierbij staat de ‘A’ voor de aanleiding, ‘B’ voor de waardering of overtuiging die men aan deze aanleidings-situatie koppelt, en ‘C’ staat voor de consequentie die volgt. Het doel bij RET is om de waardering of overtuiging die mensen hebben over een bepaalde situatie te veranderen in een coachingstraject. Veel mensen lopen rond met irrationale gedachten of waarderingen van situaties, maar door coaching op basis van de RET worden deze veranderd naar een positievere en rationele waardering. Namelijk, niet de situatie op zich zelf is de boosdoener, maar onze waardering ervan. Men leert zo door een rationele bril te kijken naar situaties.

De positieve gevolgen voor uw werknemers
Bij coaching door een van de coaches van GORTcoaching op basis van RET wordt er op die manier voor gezorgd dat mensen hun irrationele overtuiging of waardering van de situatie te veranderen naar een waardering die meer realistisch is. Zo kan de waardering van bijvoorbeeld een conflict of werkdruk realistisch worden benaderd. Het gevolg is dat de werknemer minder-hinder zal beleven aan bepaalde tegenslagen of moeilijkheden op het werk omdat zij deze situaties positiever benaderen. Bijgevolg is dat de werknemers productiever en tevredener worden, met alle positieve uitkomsten voor uw bedrijf van dien.

RET gebaseerde coaching bij GORT
Zoals eerder vermeld, maakt GORTcoaching op verschillende locaties in Nederland gebruik van coaching gebaseerd op de RET. Wilt u meer informatie over deze vorm van coaching of over de mogelijkheden om uw medewerkers te laten coaching bij GORT? Neem dan contact op met een van onze coaches in Nederland.

 

 

 

 


Nog vragen?


☏ 088 170 1500

Plan direct je gratis oriëntatiegesprek!

Deel deze pagina met bekenden