Plan een Gratis Oriëntatiegesprek

Tijdens een outplacementtraject wordt op meerdere manieren gekeken hoe jouw loopbaankeuze kan worden vergemakkelijkt. Het is daarbij handig om te weten bij welke organisaties je zou willen werken. Hiervoor kan je verschillende bronnen gebruiken.

Het internet
Via het internet kan je gemakkelijk op zoek gaan naar jouw ideale organisatie. Zowel kleine als grote organisaties hebben tegenwoordig een website. Ook sociale media gaat een steeds grotere rol spelen. Toch is het belangrijk om te weten dat niet alle organisaties te vinden zijn via het internet. Sommige organisaties hebben andere manieren om klanten te werven of kunnen een goede webontwerper niet betalen.

Persoonlijk contact
Informatie over de activiteiten, doelstellingen en achtergrond van organisaties kan je vaak op de websites vinden. Als dit echter niet het geval is, kan je om deze informatie vragen door een email te sturen of via de telefoon. Bij grote organisaties moet je dan vaak bij de personeelsafdeling of de afdeling Public Relations zijn.

Vrienden en buren
Wellicht kennen mensen om je heen iemand die bij de organisatie werkt waarin jij interesse hebt. Als dit het geval is kan je vragen of ze een ontmoeting met die persoon kunnen regelen. Je kan diegene melden dat je interesse hebt en graag meer zou willen weten.

Met de informatie uit deze bronnen kan je vervolgens aan de slag tijdens het traject. Samen met de coach ga je ervoor zorgen dat je terecht komt waar je wilt werken. Wil je dit proces beginnen?

Plan direct een gratis oriëntatiegesprek met een van onze coaches »

 


Nog vragen?


☏ 088 170 1500

Plan direct je gratis oriëntatiegesprek!

Deel deze pagina met bekenden