Plan een Gratis Oriëntatiegesprek
Outplacement betekent ontslagen worden of met ontslag bedreigd worden. Dit treedt vaak op na reorganisatie van het bedrijf waar je werkt, of door een onoplosbaar arbeidsconflict. Ontslagen worden is natuurlijk nooit een fijne ervaring, maar soms brengt dit ook veel verwarring met zich mee. Werkgevers geven je vaak een tijdslimiet om betaald op zoek te gaan naar een nieuwe werkplek. Dus wat ga je nu doen om zo snel mogelijk weer aan een nieuwe baan te komen? Outplacement coaching biedt de benodigde begeleiding om hier met een coach aan te werken.

Psychologische flexibiliteit
Psychologische flexibiliteit richt zich op een betere omgang met negatieve levenservaringen die zich in het leven voordoen, zoals in dit geval dus ontslag.
Ontslagen worden, als gevolg van reorganisatie of ontslag vanwege overtolligheid van de werknemers, is vaak een onverwachte gebeurtenis. Er gaat al veel tijd zitten in de verwerking van het nieuws, waardoor het proces van het zoeken naar een baan vertraging kan oplopen. Psychologische flexibiliteit zorgt voor de goede verwerking van dit soort ingrijpende gebeurtenissen. Dit is een van de aspecten waar een outplacement coach je mee kan begeleiden.

Persoonlijke ontwikkeling
Een ander belangrijk component van het proces van een dreigend ontslag of ontslagen worden, is dat je op zoek gaat naar jezelf. Waar ben ik goed in en waar liggen mijn kwaliteiten? En wat wil ik na mijn ontslag gaan doen? Door dit proces te doorlopen krijg je sneller door waar je voorkeur naar uitgaat en ga je met meer vertrouwen het sollicitatieproces in.

Wat kan je verwachten van de outplacement coaching?
Wanneer u (noodgedwongen) op zoek moet gaan naar een nieuwe functie, is dit vaak een erg vervelende situatie. Veranderingen bieden echter ook nieuwe kansen en het zicht op een nieuwe baan kan veel energie geven. De kans op het vinden van een nieuwe baan en de snelheid waarmee dat gebeurt, neemt onder onze professionele begeleiding aanzienlijk toe. U krijgt actieve ondersteuning bij outplacement waardoor vertrek uit de vorige functie efficiënt kan overgaan in een nieuwe uitdaging op een andere werkplek. Ons outplacementtraject brengt u terug in uw kracht en velen ervaren deze periode als positief.

Door: Homeyra Abrishamkar


Nog vragen?


☏ 088 170 1500

Plan direct je gratis oriëntatiegesprek!

Deel deze pagina met bekenden