Plan een Gratis Oriëntatiegesprek

Wat is outplacement?
Wanneer een werknemer niet kan terugkeren in zijn of haar eigen functie en er bovendien geen andere functie binnen het bedrijf voor handen is, dan is outplacement een optie. Outplacement is een coachingstraject waarbij je wordt begeleidt in je zoektocht naar een nieuwe baan. Het uitgangspunt voor een succesvol traject is steeds een zakelijke aanpak van het probleem met oprechte aandacht voor de medewerker. Ook hier staat onze intensieve persoonlijke bemiddeling naar een nieuwe baan centraal en spreekt het voor zich dat zowel de opdrachtgever als de kandidaat telkens tijdig een heldere verantwoording van de ondernomen activiteiten ontvangen.

Outplacement kan in verschillende stadia worden toegepast, namelijk:

  • Wanneer ontslag of ontbinding van de arbeidsovereenkomst nog niet wordt overwogen, maar het besef aanwezig is dat aanvaarding van een nieuwe werkkring mogelijk is
  • Wanneer ontslag of ontbinding van de arbeidsovereenkomst waarschijnlijk is; in dat geval kan men zich door middel van outplacement tijdig extern oriënteren
  • Wanneer ontslag of ontbinding is aangezegd en outplacement deel uitmaakt van een sociaalplan

Wat gebeurt er tijdens outplacement?
De eerste stap zal zijn dat je je ontslag zal gaan verwerken. De meeste mensen die in een outplacementtraject terecht komen hebben onprettige werkervaringen achter de rug en moeten deze nog een plek geven. Wanneer je ontslag is verwerkt ga je stilstaan bij wie je bent, wat je kan en wat je wilt. Met je coach zal je kijken welke kwaliteiten je al bezit en of je misschien moet worden bijgeschoold om je nieuwe droombaan te bemachtigen.

Wanneer je voor jezelf hebt vastgesteld welke kant je op wilt met je loopbaan, kun je gaan solliciteren. Veel mensen die in een dergelijk traject terecht komen hebben al een lange tijd niet meer gesolliciteerd. Je coach zal daarom met jou je CV en motivatiebrief doornemen en hier feedback op geven. Op deze manier kun jij je motivatiebrief en CV op de juiste manier opstellen. Wanneer je hierna wordt uitgenodigd voor een gesprek zal je coach je helpen bij de voorbereiding hiervan. Op deze manier kun jij op een effectieve manier solliciteren.

Ben jij op zoek naar outplacement begeleiding of wil je hier meer over te weten komen?

Plan nu een gratis en vrijblijvend orientatiegesprek in bij een outplacementcoach.

 


Nog vragen?


☏ 088 170 1500

Plan direct je gratis oriëntatiegesprek!

Deel deze pagina met bekenden