Plan een Gratis Oriëntatiegesprek

Ontslag krijgen is een ingrijpende gebeurtenis wat gepaard gaat met veel emoties. Boosheid, verdriet over de afwijzing en zorgen over de toekomst passeren de revue. Ontslagen worden kan meerdere redenen hebben, bijvoorbeeld als het bedrijf moet reorganiseren, als de werkgever niet tevreden is over het functioneren of als u een overtreding heeft begaan. De eerste reactie in deze situatie is vaak ontkenning en onbegrip en stappen nemen in de richting van ziekmelding en juridische processen.  Dit is echter niet zo verstandig, neem liever zelf de regie in handen door ontslagbegeleiding.

U heeft ontslag gekregen en wat nu? Hoe gaat de zoektocht naar uw nieuwe baan er uitzien? Tijdens Ontslagbegeleiding  doorloopt u verschillenden stappen. De volgende onderwerpen kunnen aanbod komen:

  • Verwerking  van ontslag: tijdens het  een eerste oriëntatiegesprek gaat de coach samen met u na in hoeverre u het ontslag mentaal verwerkt heeft. Gedwongen ontslag komt emotioneel vaak hard aan. Wie ontslagen wordt kan zich woedend, afgewezen en neergeslagen voelen. Pas als u dit een plek heeft weten te  geven, is het mogelijk om vooruit te kijken en te beginnen aan een nieuwe start.
  • Zoeken naar competenties: in de zoektocht naar een nieuwe baan is het belangrijk dat u weet wat uw volgende stappen gaan worden. U zult er achter moeten komen wat uw competenties zijn, waar uw interesse liggen en wat u kans op de arbeidsmarkt zijn.
  • Sollicitatievaardigheden opschonen: veel werknemers die al jarenlang een vaste baan hebben gehad, vinden het moeilijk om het sollicitatieproces in te gaan. Is dit bij u het geval? Dan is het belangrijk om aandacht te besteden aan uw sollicitatietechnieken. Samen met de coach zult u kritisch gaan kijken naar uw cv. Verder bespreekt de coach met u zaken als uw lichaamstaal, gedrag en timing tijdens een sollicitatiegesprek. Op deze manier kunt u tijdens uw sollicitatiegesprek een nog krachtiger indruk maken.
  • Zoektocht naar vacatures: als u het het beeld heeft gekregen van u wilt en wat u kansen zijn op de arbeidsmarkt, is het tijd om te gaan zoeken. Tijdens het uw zoektocht zult u nog regelmatig een gesprek hebben met uw coach over de ontslagbegeleiding.

Nog vragen?


☏ 088 170 1500

Plan direct je gratis oriëntatiegesprek!

Deel deze pagina met bekenden