Plan een Gratis Oriëntatiegesprek

Wanneer je niet kan terugkeren in je eigen functie en er bovendien geen andere functie binnen het bedrijf voor handen is, dan is outplacement een optie. Tijdens dit traject wordt gekeken naar nieuwe mogelijkheden binnen je loopbaan. Wil je verder in je huidige werksector of heb je andere behoeftes?

Mogelijke outplacementsituaties

  • Wanneer ontslag of ontbinding van de arbeidsovereenkomst nog niet wordt overwogen, maar je wellicht een nieuwe werkkring moet gaan accepteren.
  • Wanneer ontslag of ontbinding van de arbeidsovereenkomst waarschijnlijk is; in dat geval kan men zich door middel van outplacement tijdig extern oriënteren.
  • Wanneer ontslag of ontbinding is aangezegd en outplacement deel uitmaakt van een sociaal plan.

De aanpak
Het uitgangspunt voor een succesvolle outplacement is een zakelijke aanpak van het probleem met oprechte aandacht voor de medewerker. De coach zal je helpen een nieuwe baan te vinden door jou op een intensieve en persoonlijke manier te begeleiden. Hierbij geeft ze je feedback over hoe je jouw ondernomen activiteiten hebt aangepakt. Tevens zal er duidelijk naar je gecommuniceerd worden waarom bepaalde stappen genomen worden. Jij staat centraal in dit traject dus het is van belang dat alles helder voor je is.

Het traject
Tijdens het traject zal je leren hoe je om moet gaan met de verandering in je werksituatie. Echter leer je je daarnaast ook meer te verdiepen in jouw eigen vaardigheden. Welke vaardigheden bezit je en hoe kan je deze inzetten? Zo kom je erachter wat je wil en kan bereiken in je loopbaan. Tevens word je voorbereid op je nieuwe sollicitaties en krijg je tips bij het zoeken naar een baan.

Sta jij op een veranderpunt in je werk en wil je een traject volgen?

Kijk in de agenda en plan direct een gratis oriëntatiegesprek met onze coaches »


Nog vragen?


☏ 088 170 1500

Plan direct je gratis oriëntatiegesprek!

Deel deze pagina met bekenden