Plan een Gratis Oriëntatiegesprek

De makers van ons eigen geluk
The sky is the limit. Tegenwoordig kan iedereen in onze samenleving zichzelf cultiveren in welk gebied dan ook. Door de veranderende economie is er steeds meer flexibiliteit in hoe en wanneer je je werk uitvoert. Daarnaast biedt de technologische vooruitgang van de afgelopen decennia een stroom aan kennis en informatie. Kortom, we zijn als mens vrijer dan ooit tevoren. Begin vorige eeuw stond het vast waarmee je je geld ging verdienen, tegenwoordig zijn er meer mogelijkheden en ben je vrijer om te doen wat je leuk vindt. Deze autonomie geeft ons echter ook meer verantwoordelijkheid: we zijn de makers van ons eigen geluk. Maar hoe kiezen we een baan die aansluit op deze grote verantwoordelijkheid?

Kiezen voor het geld?
Door veel mensen wordt salaris gezien als een maatstaf voor ons persoonlijk welzijn. Velen ervaren hierdoor angst om te doen wat ze leuk vinden, in plaats daarvan kiezen ze iets waar veel geld mee verdiend kan worden. Echter garandeert een hoger salaris niet vanzelfsprekend meer geluk. Laten we er niet omheen draaien, een hoger salaris biedt meer financiële vrijheid en dus meer zekerheid. Maar waar trek je de grens? Ben je verslaafd aan je salaris en ruil jij je passies in voor een maandelijkse loon of biedt jouw huidige baan je meer dan dat?

Geluksfactoren binnen het werk
We besteden een groot deel van ons leven op het werk. Een belangrijke factor voor ons persoonlijk geluk is dat we doen wat we echt leuk vinden en waar we goed in zijn. Beroepenanalist Daniel Pink stelt dat het gevoel van autonomie in je werk, het ontwikkelen van je talenten en het nastreven van een hoger doel factoren zijn die leiden tot meer geluk en betere prestaties. Het gaat dus om het ‘’waarom’’, zoals Simon Sinek in zijn internationale bestseller ‘Begin met het waarom’ uitlegt. Stel jezelf eens eerlijk de vraag: waar sta jij ‘s ochtends voor op en waarom is dat relevant voor andere mensen?

Ben jij gelukkig binnen jouw werk?
Heb jij het gevoel dat je op zoek bent naar een hoger doel in je carrière? Wil jij je droombaan bereiken? Coaching kan je helpen om je talenten te ontdekken en ontwikkelen en een nieuwe weg in te slaan.

Vraag een gratis oriëntatiegesprek aan bij GORTcoaching om een nieuwe stap te zetten in je carrière of outplacement aan te vragen. 

Door: Alvaro Evers


Nog vragen?


☏ 088 170 1500

Plan direct je gratis oriëntatiegesprek!

Deel deze pagina met bekenden