Plan een Gratis Oriëntatiegesprek

Tijdens een outplacement is het erg handig om een goede sollicitatiebrief te kunnen schrijven. Deze brief geeft je toekomstige werkgever een beeld van je persoonlijkheid en waarom deze functie zo goed bij je past. De coach kan je handige tips geven en leert je structuur te creëren in je sollicitatiebrieven. Hieronder een aantal tips over de inhoud van de alinea’s.

Eerste alinea
De openingszin kan inderdaad belangrijk zijn maar kan ook ‘gemaakt’ overkomen. Als je dus geen goede ingevingen hebt, kan je het beste voor de veilige weg kiezen. Zo kan je bijvoorbeeld vertellen hoe je bij dit bedrijf terecht bent gekomen.

Tweede alinea
In deze alinea stel je jezelf voor. In Nederland wordt hierbij een eerlijke en objectieve schrijfstijl gewaardeerd. Probeer niet komisch te zijn of arrogant over te komen. Ook voor deze alinea geldt dat een veilige nuchtere beschrijving het beste is.

Derde alinea
Het is nu de bedoeling dat je het verband legt tussen jou en de functie. Wat zijn de vaardigheden waar jij bekwaam in bent? Waarom heeft deze vacature specifiek jouw belangstelling? Wees overtuigd van je kunnen en wees realistisch enthousiast. Je hoeft jezelf niet als de meest geschikte kandidaat te presenteren maar je kan wel aangeven wat jouw kwaliteiten zijn.

Afsluiting
Een veelgemaakte fout is dat er wordt verzocht om de baan. In deze fase van het outplacementtraject is dit nog niet aan de orde. Maak de slotzin niet te ingewikkeld, maar toon je bereidheid om je brief in een gesprek toe te lichten.

Deze tips kunnen je een eind op weg helpen, maar het is toch fijn om hier uitgebreidere begeleiding en uitleg bij te krijgen. Dit wordt geboden tijdens de outplacementtraject van GORTcoaching. Wil je begeleid worden door onze coach?

Lees hier verder over onze coach »


Nog vragen?


☏ 088 170 1500

Plan direct je gratis oriëntatiegesprek!

Deel deze pagina met bekenden