Plan een Gratis Oriëntatiegesprek

Vind je het moeilijk om je werk naast je neer te leggen? Kun je steeds minder goed ontspannen? Stress is een veel voorkomend verschijnsel op de werkvloer en kan grote invloed hebben op je werk- en privéleven. Gebleken is dat één derde van het langdurig ziekteverzuim veroorzaakt wordt door psychische klachten en burnout symptomen. Niet alleen ben je minder goed in staat om je taken af te ronden, maar ook thuis kan stress voor een hoop spanningen zorgen. Jobcoaching helpt je bij het vinden van de juiste balans op je werk. Samen breng je verschillende stressoren in kaart en leer je hiermee omgaan.

Eustress en distress
Stress hoeft niet altijd slecht te zijn. Er bestaan twee soorten stress, namelijk eustress en distress. Eustress wordt ook wel gezonde stress genoemd. Het zorgt ervoor dat je een bepaalde spanning voelt bij het volbrengen van verschillende taken. Deze gezonde stress leidt tot een verhoogde motivatie en drang om goed te presteren. Distress daarentegen is ongezonde stress. Het zorgt ervoor dat je energie afneemt en kan schadelijke effecten hebben op de lange termijn. Zo zorgt langdurige distress voor een verhoging van je cortisolspiegel wat gepaard gaat met een verminderde werking van het immuunsysteem.

Het is belangrijk om een balans te vinden tussen eustress en distress. Er zijn een aantal technieken die helpen je distress te verminderen. Gezond eten en voldoende beweging spelen hier een grote rol bij. Ze zorgen ervoor dat je fit blijft en genoeg energie hebt. Daarnaast is het goed om af en toe te ontspannen, dit kan bijvoorbeeld door het lezen van een boek zijn of het maken van een wandeling.

Ga aan de slag!
Wordt het tijd dat je aan de slag gaat met je distress? Samen met een jobcoach zoek je uit welke technieken het best werken voor jou. Onze coaches zijn gespecialiseerd in het bestrijden van stress. Plan dus snel een gratis oriëntatiegesprek in met een jobcoach!


Nog vragen?


☏ 088 170 1500

Plan direct je gratis oriëntatiegesprek!

Deel deze pagina met bekenden