Plan een Gratis Oriëntatiegesprek

Ben jij leidinggevende van een team en wil je jouw team beter laten functioneren en leren om gaan met verschillen in gedrag en persoonlijkheid van je teamleden? Dan kan een jobcoach je wellicht helpen.
Deze kan je verschillende inzichten geven in hoe jij je rol als leidinggevende het beste kan vervullen en je advies geven over hoe je jouw team optimaal kunt laten presteren.

Teamrollen
Een van de methodes die door de jobcoach gebruikt wordt voor teams en leidinggevenden is de methode van Belbin. Deze beschrijft verschillende rollen die personen kunnen aannemen in een team aan de hand van hun persoonlijkheid. Voorbeelden van deze rollen zijn:
– de zorgdrager: is heel nauwgezet, gewetensvol en wil dat alles op rolletjes loopt.
– de groepswerker: is sociaal, gericht op de groep en bevordert de teamgeest.
– de uitvinder/plant: is creatief en zit vol fantasie, ideeën en verbeeldingsvermogen.
– de bedrijfsman: is efficiënt, een harde werker en houdt van praktische en toepasbare ideeën.
– de bronnenonderzoeker: is nieuwsgierig, enthousiast en gaat graag nieuwe uitdagingen aan.
– de voorzitter: is kalm, beheerst en zeer doelgericht.

Wanneer je als leidinggevende weet welke rollen jouw teamleden aannemen in een groep, dan kun je jouw benadering ten opzichte van deze personen aanpassen zodat zij juist dat doen waar ze goed in zijn. Op deze manier kunnen teamleden optimaal worden ingezet en zal zowel het team als jijzelf als leidinggevende beter gaan functioneren. De jobcoach kan jou inzicht geven in de teamrollen die aanwezig zijn in jouw team en je leren hoe je het beste met deze rollen om kunt gaan.

» Geïnteresseerd in deze of andere vormen van coaching? Kijk verder bij ons aanbod


Nog vragen?


☏ 088 170 1500

Plan direct je gratis oriëntatiegesprek!

Deel deze pagina met bekenden