Plan een Gratis Oriëntatiegesprek

Wil jij een andere functie binnen het bedrijf waar je werkzaam bent, maar weet je niet of je wel over de juiste competenties voor deze functie beschikt? Of wil je totaal van richting veranderen met je loopbaan en aan de slag gaan bij een ander bedrijf? Met jouw loopbaancoach kan je advies krijgen hierover en zal je geholpen worden om erachter te komen of je voor een bepaalde functie geschikt bent of niet.

Met je loopbaancoach kan je dan de volgende activiteiten doorlopen:

  • Opstellen competentieprofiel van de functie. Jouw loopbaancoach stelt samen met jou vast wat essentieel is in de functie die ter discussie staat. Hierbij kijk je naar de taken die er bij de functie horen en welke gedragingen deze taak zouden kunnen doen slagen of falen. Tijdens het loopbaanadvies kom je erachter welke competenties er bij die functie nodig zijn.
  • Opstellen competentieprofiel van persoon. Hierbij ga je op zoek naar jouw competenties. De coach kan hierbij gebruik maken van een competentielijst. Op deze lijst staan verschillende competenties waarbij jij moet aangeven, door middel van een cijfer, of deze competenties van toepassing zijn op jou.
  • Opstellen van feedbackprocedure. Jouw omgeving heeft een goed beeld van wat jij wel en niet aankunt. Zij kunnen jou dus goede adviezen geven. Aan de hand van het competentieprofiel van de functie bespreek je op welke punten je feedback gaat vragen. Probeer voor de feedback personen te vragen die hier een goed objectief oordeel over kunnen en durven geven. Zij kunnen je namelijk weer nieuwe inzichten geven in jouwe eigen kunnen.

Wanneer je al deze informatie tot je beschikking hebt, is het de bedoeling om samen met je loopbaancoach een plan van aanpak op te stellen. De loopbaancoach zal je tijdens dit proces zo goed mogelijk begeleiden om je te helpen de juiste kansen te benutten en jouw capaciteiten zo goed mogelijk in te zetten en te ontwikkelen. Al deze stappen zullen gericht zijn op het kunnen bemachtigen van de gewenste functie.  Wil jij advies krijgen over je loopbaan van een van onze loopbaancoaches?

Kijk in de agenda en plan direct een gratis oriëntatiegesprek »

 


Nog vragen?


☏ 088 170 1500

Plan direct je gratis oriëntatiegesprek!

Deel deze pagina met bekenden