Plan een Gratis Oriëntatiegesprek

Wil je snel en effectief een probleem aanpakken op je werk? Dan kan onze loopbaanadviseur kan je wellicht daarmee helpen. Dit kan aan de hand van verschillende methodes en technieken, waarbij de loopbaanadviseur de aanpak zal kiezen die het beste bij jouw en jouw probleem past.

Wat houdt loopbaanadvies in?
Het loopbaanadvies heeft als hoofddoel jou vanuit jouw huidige situatie naar jouw gewenste situatie helpen. Het gaat er hierbij om dat de adviseur jou op maat gemaakte adviezen en praktijk tips aanreikt die je helpen jouw doel te bereiken. Hiervoor is het belangrijk dat je jouw doelen helder en realistisch opstelt. Weet je nog niet wat je precies wilt bereiken of wat het gewenste resultaat is? Dan zal de loopbaanadviseur jou eerst hier verder in helpen.

Het deskundig hulpverleningsmodel
De loopbaanadviseur kan het zo geheten deskundig hulpverleningsmodel gebruiken om de eerste stappen naar verandering helder te krijgen. Dit model werkt met de volgende fases:
• Fase 1: wat is er aan de hand? In deze fase wordt de huidige situatie concreet besproken zodat er inzicht komt in wat nou precies het probleem is.
• Fase 2: welke oplossingen lijken geschikt? In deze fase wordt gekeken wat men allemaal al kan doen of heeft gedaan om het specifieke probleem op te lossen. Allerlei mogelijkheden worden besproken.
• Fase 3: Hoe krijg ik wat ik wil en wat ik nodig heb? In deze fase wordt er een actieplan opgesteld voor de meest efficiënte en realistische oplossing, zodat deze direct getoetst kan worden in de praktijk.
Wanneer deze drie fases doorlopen zijn kan je al snel inzicht krijgen in functionele en voldoende oplossingen voor het probleem waarmee je zit. Vanwege deze helderheid wordt jouw motivatie en inzet om het probleem op te lossen ook vergroot. Door een duidelijk en helder plan kan direct overgegaan worden tot actie en is het probleem wellicht veel sneller opgelost dan je denkt.

» Geïnteresseerd? Klik hier om een oriëntatiegesprek in te plannen


Nog vragen?


☏ 088 170 1500

Plan direct je gratis oriëntatiegesprek!

Deel deze pagina met bekenden