Plan een Gratis Oriëntatiegesprek

Veel mensen zien op tegen het nemen van beslissingen. Het besluit lijkt resoluut en je kan niet meer terug als je hem eenmaal hebt gemaakt. Bovendien zijn er vaak veel voor- en tegenargumenten, die het besluit complex kunnen maken. Het kan in dat geval prettig zijn als iemand anders meekijkt in de besluitvorming. Samen met een loopbaancoach kun je verschillende strategieën proberen om de besluitvorming makkelijker te maken.

Het opdelen van het besluit in hanteerbare stukken
Het kan moeilijk zijn om een overzicht te krijgen van je probleem. Er lijkt zo veel bij te komen kijken, dat je niet meer weet waar je moet beginnen. Zo kan je erachter komen dat je probleem uit meerdere kleine problemen bestaat. Je zou hier samen met de loopbaancoach een overzicht van kunnen maken om vervolgens te bekijken bij welke problemen de prioriteit ligt. Vervolgens kan je besluiten om de problemen een voor een op te lossen.

Onderzoeken welke factoren invloed hebben
De loopbaancoach kan hierbij vragen stellen als” ‘Wat houdt je tegen om dit te gaan doen?’, of ‘Hoe groot is de kans op afwijzing werkelijk?’. Dit lijken negatieve vragen, maar wellicht heb je deze vragen nog niet aan jezelf gesteld. Een duidelijk beeld van jouw belemmeringen kan een eerste stap zijn naar verbetering. Als je dit overzicht hebt kan je de belemmeringen één voor één wegwerken. Op die manier beginnen belemmeringen voor jou tot het verleden te behoren!

Er zijn nog veel andere strategieën mogelijk om besluitvorming makkelijker te maken. Je bent daarbij volledig vrij om aan te geven of je de strategie prettig vindt of niet. Het belangrijkste is dat je ontwikkeling voelt ontstaan en verder kan richting jouw ideale toekomst. Wil je hier graag begeleiding in van een loopbaancoach?

Plan direct een gratis oriëntatiegesprek met een van onze loopbaancoaches »


Nog vragen?


☏ 088 170 1500

Plan direct je gratis oriëntatiegesprek!

Deel deze pagina met bekenden