Plan een Gratis Oriëntatiegesprek

Een keuze maken die van invloed is op je carrière, kan veel stress met zich meebrengen. Het lijkt een cruciale keuze die bepalend kan zijn voor de rest van je carrière. Deze stress kan je verlammen en je zelfvertrouwen naar beneden halen. Het gevolg is dat je in een valkuil kan stappen, die ertoe leidt dat je de verkeerde keuze maakt. De volgende valkuilen komen vaak voor in stressvolle situaties volgens onze loopbaancoaches:

  • Je erin storten: Het kan zijn dat je paniek voelt opkomen, omdat er snel een beslissing gemaakt moet worden. Hierdoor ga je in het wilde weg informatie verzamelen. Echter werk je dan vaak niet meer gericht en trek je te snel conclusies. Het is dus van belang dat je realistisch blijft nadenken en stapje voor stapje te werk gaat.
  • De ander beslist mee: Je kan de mening van anderen erg belangrijk vinden en je eigen oordeel hierop afstellen. De ander kan je in bepaalde gevallen helpen, maar het is belangrijk dat je nog wel naar jezelf blijft luisteren.
  • Het verkeerde probleem oplossen: Vaak denk je zeker te weten wat er moet gebeuren als je een probleem moet oplossen. Dit lijkt een goede zelfverzekerde houding, maar het kan zijn dat je het hoofdprobleem niet aanpakt. Het gevolg is dat je niet je probleem hebt opgelost. Stel daarom voor jezelf subdoelen op om langzaam het gehele probleem op te lossen.
  • Niks vastleggen: Wellicht heb je een goed geheugen en heb je het vertrouwen dat je belangrijke zaken nooit vergeet. Het kan ook zijn dat je voldoende ervaring hebt en op basis van deze kennis bepaalt wat je het beste kan doen. Toch maak je het voor jezelf overzichtelijker als je de plannen opschrijft. Op deze manier zorg je ervoor dat je systematisch te werk gaat en zo eventuele belemmeringen  niet over het hoofd ziet.

Onze loopbaancoaches zijn bekend met de valkuilen die je kan ervaren door stress. Zij kunnen je nog meer tips geven over hoe je deze kan vermijden. Vind jij het ook fijn om tijdens stressvolle situaties iemand te hebben die je begeleidt bij het maken van keuzes in jouw loopbaan?

Lees hier verder over ons aanbod op het gebied van loopbaancoaching »


Nog vragen?


☏ 088 170 1500

Plan direct je gratis oriëntatiegesprek!

Deel deze pagina met bekenden