Plan een Gratis Oriëntatiegesprek

Omgaan met problemen
Wanneer er een probleem op je pad komt, zijn er verschillende manieren om hier effectief mee om te gaan. Dit wordt ook wel ‘coping’ genoemd. Het kan heel handig zijn om flexibel te zijn door je copingsstijl te kunnen aanpassen aan de situatie. Jouw coach kan je leren hoe je bepaalde copingstijlen toe kan passen, maar wel op een manier die goed bij jou past.

De 4 hoofdstijlen van coping zijn:

  • Actie gerichte coping: actief aanpakken van problemen; bijvoorbeeld iemand die te veel druk voelt door het werk, dit bespreekt met zijn/haar baas om te kijken of er wat minder taken gedaan kunnen worden.
  • Emotie gerichte coping: actief aan pakken van emotionele reacties en problemen; bijvoorbeeld iemand die door conflicten op het werk met ontspanningsoefeningen probeert zijn/haar frustraties te verminderen.
  • Actie gerichte vermijdende coping: passief een probleem benaderen, bijvoorbeeld iemand die te veel druk voelt door het werk, zich vaak ziek meld en minder naar het werk gaat.
  • Emotie gerichte vermijdende coping: passief een probleem emotioneel benaderen, bijvoorbeeld iemand die door conflicten op het werk frustratie uit tegen over collega’s.

Welke stijl gebruik jij meestal? En zijn er stijlen die je moeilijk lijken om toe te passen? De coach kan je helpen weerbaarder te zijn in verschillende situaties door je effectieve copingstijlen aan te leren.

» Benieuwd hoe jouw coach je verder kan helpen? Klik hier om een gratis oriëntatie gesprek aan te vragen


Nog vragen?


☏ 088 170 1500

Plan direct je gratis oriëntatiegesprek!

Deel deze pagina met bekenden