Plan een Gratis Oriëntatiegesprek

Er zijn weinig onderzoeken die ons exact kunnen vertellen wat de meetbare effectiviteit is van coaching. Maar in een wereld die steeds meer over cijfers en targets gaat is het voor veel bedrijven van belang dat resources efficiënt worden benut. Door het concretiseren van de effectiviteit van coaching wordt het opeens voor veel organisaties duidelijk dat een personal coach niet langer voor de enkeling is weggelegd, maar structureel kan bijdragen aan de productiviteit van de organisatie.

Onderzoek naar de resultaten onder coachees:

»46% merkt een toegenomen productiviteit.
»59% merkt een toegenomen kwaliteit van het werk.
»65% heeft een verbeterde relatie met ondergeschikten.
»65% heeft een verbeterde relatie met stakeholders.
»70% heeft een verbeterde relatie met collega’s.
»74% haalt meer voldoening uit het werk.
»92% is in staat vooraf gestelde doelen te behalen.
Uit onderzoek van KPMG in samenwerking met de Erasmus Universiteit Rotterdam (Leiderschap & coaching in tijden van crisis – ERIM).
Duidelijk mag zijn dat de cijfers een grote meerwaarde laten zien met betrekking tot een personal coach. Door coaching kan men zich beter richten op langere termijn doelen en kan men beter de perceptie van anderen opnemen en spiegelen. Een voorbeeld waar een personal coach van belang kan zijn, is als u een leidinggevende functie uitoefent en wilt ontwikkelen binnen uw stijl van leidinggeven. Doordat een leidinggevende vaak over kwaliteiten moet beschikken die in contrast staan met elkaar: zo moet een manager de strategie van zijn afdeling uitzetten, waarvoor sterke externe relaties en een kwaliteit als networker van belang zijn. Ook moet dezelfde manager op zijn afdeling intern alles onder controle houden, wat vaak ten koste gaat doordat de aandacht afvloeit naar de externe omgeving. Met een personal coach kan men bij deze en vergelijkbare zaken op zoek gaan naar een juiste balans tussen de benodigde kwaliteiten en uw persoonlijke karaktereigenschappen. Hierdoor verhoogt uw niet enkel uw persoonlijke productiviteit maar staat u ook meer tevreden in uw functie.


Nog vragen?


☏ 088 170 1500

Plan direct je gratis oriëntatiegesprek!

Deel deze pagina met bekenden