Plan een Gratis Oriëntatiegesprek

De relatie tussen coach en cliënt kan samengevat worden in een veelgebruikt coachmodel. In dit model gaat het om hoe de verbintenis is en dat de relatie eruitziet als een driehoeksverhouding.

Verbintenis
Het vormgeven van de relatie tijdens coaching begint bij het eerste oriëntatie gesprek,  ook wel het intakegesprek genoemd. De relatie wordt geconstrueerd doordat zij volledig wordt afgestemd op de exclusieve behoeften van de cliënt. Dit is een ‘verbintenis’, omdat beide partijen zich verbinden om er een succes van te maken.

Driehoeksverhouding
De relatie kan worden weergegeven in de vorm van een driehoek: de coach vormt het eerste punt, de cliënt het tweede en de relatie het derde (zie het figuur). In dit model kan je zien dat de cliënt invloed heeft op de coachingsrelatie, niet op de coach zelf. Andersom ontlenen cliënten ook weer nieuwe ‘macht’ aan de relatie: de macht om het heft in eigen hand te nemen en hun leven te veranderen. De coach op zijn beurt verleent ook macht aan de relatie. Alle invloed/macht in dit model komt dus ten gunste van de cliënt.

Bent u op zoek naar een coach in Eindhoven?

Kijk in de agenda en plan direct een gratis oriëntatiegesprek »


Nog vragen?


☏ 088 170 1500

Plan direct je gratis oriëntatiegesprek!

Deel deze pagina met bekenden