Plan een Gratis Oriëntatiegesprek

Waar moet ik op letten bij een coachopleiding? Daarover is een tijdje terug een artikel geplaatst waarbij naar voren kwam dat inhoud, duur, certificatie/accreditatie een grote rol spelen bij het vinden van de juiste coachopleiding. Echter is de grote hamvraag : ‘welke school voor coaching is de juiste om aan de slag te gaan?’

Zo biedt de ene aanbieder een scholing aan waarbij je binnen een paar uur wordt opgeleid tot coach, terwijl de andere aanbieder een halfjaar erover doet voordat je bent opgeleid tot coach. Het is lastig om te zeggen wat de juiste school voor coaching is. Daarom is het belangrijk om te achterhalen wat jij belangrijk vindt als coach en of de coachopleiding hierbij aansluit. Als men net begint met coachen is het belangrijk om vaardigheden tot je te nemen die de basis leggen als coach. Wanneer je al enige ervaring hebt met coaching en je wil je als coach nog verder ontplooien dan is deel 2 : gecertificieerd coach zeker aan te raden.

Wanneer je coach wil worden of je wil je verder ontwikkelen als coach is het belangrijk om na te gaan waar jouw interesses liggen wat betreft coaching. Waar kan jij iemand op een juiste manier in coachen? De specialisaties spelen hierbij een belangrijke rol. Zo is de ene coach meer gespecialiseerd in passie- en talentontwikkeling, terwijl de andere coach gespecialiseerd is in outplacement. Het is van belang om in het achterhoofd te houden waar jij gelukkig van wordt als coach en op welke manier de school voor coaching hierbij kan helpen. Wanneer je een juiste specificatie hebt gekozen is het belangrijk te onthouden dat de coachee de expert is in zijn of haar eigen leven. De eventuele verandering tijdens de coaching die kan worden bereikt is een toevoeging met het doel iemands keuze- en handelingsmogelijkheden te vergroten.

Naast de specificaties is het van belang om de juiste doelgroep te vinden waarmee je wil werken als coach. Vaak is het lastig om een doelgroep te kiezen, aangezien je jezelf niet wil beperken. Echter is het zo dat potentiële coachees vaak op voorhand willen inschatten wat zij aan jou als coach hebben. Zij willen dat jij hun behoefte aanvoelt en ze zich vertrouwd kunnen voelen bij jou. Iedere coachee is anders en heeft een andere benadering nodig. Zo zit er een groot verschil tussen jongeren met een burn-out en ambitieuze moeders die moeten omgaan met veranderingen. Het is daarom cruciaal dat de coach een duidelijke richting geeft waar en voor wie die staat. Het is daarom van belang dat de toekomstig coach weet waar haar of zijn voorkeur ligt en met het oog hierop aan een school voor coaching kan starten.

Wil je jezelf ontplooien als coach? Ga de opleiding van GORTcoaching doen. In samenwerking met de Associatie voor Coaching biedt de GORTcoaching een opleiding tot gecertificeerd coach aan. Tijdens de fundament opleiding leer je de basisvaardigheden van coachen, kan je gedragsveranderingen bij anderen in gang zetten, leer je coachend leidinggeven en het creëren van een vertrouwensband. Naast de fundament opleiding biedt GORTcoaching ook vervolg opleidingen aan voor coaches die al enige ervaring hebben met coachen.
Als enige coachopleider in Nederland zijn deze opleidingen zowel IFC als EMMC geaccrediteerd!

Wil je ervaren hoe het is om gecoacht te worden door een gecertificeerd coach? Plan dan een gratis oriëntatiegesprek in met één van onze senior coaches.

 

 


Nog vragen?


☏ 088 170 1500

Plan direct je gratis oriëntatiegesprek!

Deel deze pagina met bekenden