Plan een Gratis Oriëntatiegesprek

Strengths Coaching
Coaches gebruiken verschillende technieken. Jouw loopbaancoach of coach kan bijvoorbeeld gebruik maken van ‘Strengths Coaching’, waarbij opzoek zal worden gegaan naar jouw sterke kanten. Deze kunnen worden ingezet om uitdagingen aan te gaan en jouw functioneren te optimaliseren.

In een probleemsituatie kan het moeilijk zijn om oplossingen te bedenken en soms kom je niet verder. Wanneer je op deze momenten focust op jouw persoonlijk sterke kanten en met je coach bedenkt hoe je deze in kan zetten, is de kans groot dat de probleemsituatie snel en efficiënt wordt opgelost. Door een probleem te benaderen aan de hand van jouw strengths, blijf je ook dichtbij jezelf en dit geeft je meer zelfvertrouwen en energie om de situatie aan te pakken. Daarnaast kan je creatiever en flexibeler denken en dat maakt de weg naar een oplossing vrij. Samen met je coach kan je erachter komen welke sterke kanten jij hebt en wat ze voor jou kunnen betekenen.

Voorbeeld op het werk
Een probleem met het uitvoeren van een taak op je werk kan je aanpakken door de taak zelf te veranderen of jouw persoonlijke benadering van de taak te veranderen. De kans is groot dat veranderen van de taak niet of moeilijk mogelijk is. Juist dan is het zoeken van verandering in jezelf een uitkomst. Samen met je coach zoek je naar mogelijkheden om je sterke kanten toe te passen om zo tot de juiste verandering te komen, die het beste bij jou past. Dit verhoogt je intrinsieke motivatie, geeft een grotere voldoening en maakt betere prestaties mogelijk.

» Kijk direct in de agenda van jouw coach en vraag een gratis oriëntatie gesprek aan


Nog vragen?


☏ 088 170 1500

Plan direct je gratis oriëntatiegesprek!

Deel deze pagina met bekenden