Plan een Gratis Oriëntatiegesprek

Tijdens een coachtraject wordt je een bepaalde structuur aangeboden, zodat je een duidelijk beeld kan vormen over je probleem en hoe je zelf denkt dit op te kunnen lossen. Zo krijg je helder voor ogen, wat er veranderd kan worden en hoe de toekomst eruit kan zien.
Deze structuur bestaat uit een aantal onderdelen.

De doelformulering
Deze stap is bedoeld om na te denken over hetgeen wat je anders zou willen hebben. Verheldering van je doel en context kan worden gecreëerd door specifiek te zijn over de plaats, het tijdstip en de mensen met wie je doel te bereiken is. Dit maakt het doel tastbaar en waarneembaar. Ook het in kaart brengen van je specifieke gedrag in die context is van belang. Hierdoor ontdek je de mogelijke effecten van je gedrag en de koppeling aan je eigen waarden.

Hindernissen naar de oppervlakte
Om de hindernissen die je voelt naar de oppervlakte te brengen, moet je het antwoord op de volgende vraag  vinden: ‘Wat houdt je tegen ofwel belemmert je in het behalen van je doel?’. Deze vraag zal je samen met de coach van meerdere kanten bekijken en hier hoef je ook niet direct een antwoord voor klaar te hebben.

Toekomst visualisering
In deze stap wordt je gestimuleerd om te bewegen in de richting van een aantrekkelijk toekomstbeeld. Dit beeld zorgt ervoor dat je beeld van angst en vastzitten naar de achtergrond wordt verplaatst. De focus wordt hetgeen wat je wilt bereiken en niet waar je bang voor bent.

Lessen uit het verleden
De gebeurtenissen die je hebt meegemaakt en de ervaring die je hebt opgedaan helpen je bij het oplossen van je huidige probleem. Tijdens het traject zal je antwoord geven op vragen als: Welke aanleiding ligt ten grondslag aan de situatie waarin je je nu bevindt? Welk beeld schrikt je af uit het verleden en wil je dit vermijden? Is er een proces dat in je leven regelmatig terugkomt? Wat zijn herkenbare patronen?

Het benodigde zelfbeeld
De wijze waarop je jezelf ziet beïnvloedt jouw gedrag. De wereld wordt soms als een gevaarlijke plek gezien en de rol van slachtoffer is dan snel aangenomen. Het is daarom belangrijk om aan dit zelfbeeld te werken en je zelfvertrouwen te vergroten.

Wil jij deze stappen doorlopen om op deze manier een goed beeld te krijgen van je probleem, de oplossing en je toekomst?

Kijk in de agenda en plan direct een gratis oriëntatiegesprek met onze coaches »


Nog vragen?


☏ 088 170 1500

Plan direct je gratis oriëntatiegesprek!

Deel deze pagina met bekenden