Plan een Gratis Oriëntatiegesprek

Je baan kwijtraken is een realistische dreiging die versterkt kan worden door een krap budget. Als je daarnaast perfectionistisch bent, heb je ook last van het gebrek aan controle over mogelijk ontslag.  Het is correct dat je geen controle hebt over ontslag, maar je kan wel controle hebben op je reactie. Hierover kan je de krijgen  tijdens de outplacement een aantal tips krijgen van de loopbaancoach.

Tip 1: Wees open
Als je het sterke vermoeden hebt dat je baan op de toch staat, kan je het beste gaan praten met je baas. Op deze manier laat je de baas zien dat je het werk serieus neemt en het niet als vanzelfsprekend ziet. Bovendien kan de angst toch onrealistisch blijken te zijn en kan je met een gerust hart verder werken.

Tip 2: Positief herformuleren
Er zitten ook positieve aspecten aan ontslag die je wellicht niet in eerste instantie ziet. Toch ga je dit inzien als je de outplacement volgt. Je gaat de verandering als een nieuwe kans zien en eventueel begrijpen waarom het vorige werk niet bij je paste.

Het veranderen van baan is een moeilijk proces om alleen door te gaan. Het is daarom fijn om begeleid te worden door een coach die je nieuwe inzichten kan geven. Zoek je deze hulp?

Kijk in de agenda en plan direct een gratis oriëntatiegesprek met onze loopbaancoach »


Nog vragen?


☏ 088 170 1500

Plan direct je gratis oriëntatiegesprek!

Deel deze pagina met bekenden