Plan een Gratis Oriëntatiegesprek

“Is het mogelijk om een plezierig en uitgebalanceerd leven te leiden en toch miljonair te worden?” Dat is wat marketeer en professor Thomas Stanley zich afvroeg en waar hij onderzoek naar deed voor zijn boek “The Millionaire Mind”. Volgens hem zijn mensen niet geboren met een “miljonairsmentaliteit”, maar gaat het om een reeks houdingen en kennis die iedereen kan overnemen en bereiken. Wij vertellen je nu hoe door de hoogtepunten uit zijn boek op te noemen.

Ga op zoek naar je roeping

Dit kunnen we heel kort en krachtig zeggen: doe werk wat je graag doet. Hierdoor word je er sneller beter in en die skills zijn heel waardevol. Verdiep je in een vakgebied waar je echt blij van wordt en probeer hier zoveel mogelijk vaardigheden in op te doen. Dan zal je eerder winstgevend zijn. Nog één tip bij het vinden van je roeping: probeer anders te denken dan de rest om de hevige concurrentie voor te zijn. Ga op zoek naar dingen die anderen over het hoofd hebben gezien en neem niets voor vanzelfsprekend aan.

Geloof in jezelf

Op zich is het een inkoppertje om in jezelf te geloven, maar het is toch iets wat vaak over het hoofd wordt gezien volgens Stanley. Hij concludeerde in zijn boek dat miljonairs één ding gemeen hebben: ze hebben een geloof in hun vermogen om rijkdom te vergaren. Met andere woorden, ze geloven erin dat zij rijk kunnen worden en belemmeren zichzelf dus niet door een limiterende mindset.

Bekijk studeren op een andere manier

Ook al ben je al afgestudeerd, het is niet te laat om op een andere manier naar school te kijken. Stanley zegt dat het niet erg is dat je niet de beste leerling van de klas was. Dat is echt niet nodig. Het gaat erom dat je hebt geleerd hoe je mensen moet inschatten en hoe je het beste met mensen kan omgaan. Denk eens terug aan jouw schooltijd. In welke situaties leerde jij over het inschatten van mensen? Wanneer kwam je in een lastige situatie waarbij je iets leerde over het omgaan met mensen? Schrijf deze lessen op en probeer ze terug te koppelen aan je dagelijkse leven.

Wees niet bang om te investeren

Stanley geeft een paar voorbeelden die te maken hebben met investeringen. We hebben het niet over investeringen in dure panden, maar simpele overwegingen. Koop bijvoorbeeld geen goedkope meubels maar investeer in antieke meubels of meubels van kwaliteit. Hetzelfde geldt voor schoenen. En als je schoenen kapot zijn, koop dan niet meteen een nieuw paar maar kijk of je eruit komt met een reparatie of het vervangen van de zool. Bedenk ook dat jouw tijd waardevol is. Klusjes in huis kun je volgens Stanley daarom beter uitbesteden, want jij kunt je tijd beter besteden aan je investeringen.

“Hoewel geld niet gelukkig maakt, beseffen miljonairs misschien wel meer dan anderen dat de mooiste dingen in het leven gratis zijn”. Wil je sparren over jouw geluk, leven of heb je behoefte aan een andere manier van coachen? Je kunt nu gratis een oriëntatiegesprek met een coach naar keuze aanvragen. Vraag jouw oriëntatiegesprek aan op onze website.


Nog vragen?


☏ 088 170 1500

Plan direct je gratis oriëntatiegesprek!

Deel deze pagina met bekenden