Plan een Gratis Oriëntatiegesprek

85% van alle professionals in Nederland is van mening dat hun potentieel en hun talenten beter benut kunnen worden door middel van goed loopbaanadvies. Werkgevers benutten echter deze mogelijkheden te weinig doordat er weinig aandacht wordt besteed om voor goed loopbaanadvies voor hun werknemers te zorgen. Uit onderzoek, van de beroepsvereniging voor loopbaanadviseurs NOLOC, blijkt dat 40% van de professionals liever niet wil werken voor een werkgever die geen loopbaanadvies aanbiedt. Ruim de helft van alle werknemers is van mening dat een werkgever zijn personeel om de drie jaar een gesprek met een loopbaanprofessional zou moeten aanbieden. Bovendien verwacht men dat het over vijf jaar net zo normaal is om te praten met een loopbaanadviseur als naar de tandarts te gaan.

Huidige situatie
Op dit moment blijkt dat maar een klein deel van de werknemers van mening is dat de werkgever het beste uit hen haalt. Met name mensen die nog nooit bij een loopbaanadviseur zijn geweest denken niet na over het verloop van hun carrière. Slechts iets meer dan de helft van alle werknemers is tevreden over de loopbaan die zij tot dusverre volgen. Er is dus nog altijd een grote groep werknemers die nog nooit in contact is geweest met een adviseur en eigenlijk niet tevreden is over hun huidige baan.

Toekomst
Met behulp van loopbaanadvies zou dat heel anders kunnen zijn. De mensen die advies hebben gehad, zijn daar heel tevreden over. De meesten zijn van mening dat hun potentieel en talenten hierdoor beter benut worden. Tevens wordt aangegeven dat het de werktevredenheid verhoogt. Het zorgt er namelijk voor dat je goede keuzes leert maken tijdens je carrière.

Advies loopbaan Eindhoven
Opvallend is dat werknemers met ervaring op dit gebied ervan overtuigd zijn dat een werkgever beter kan investeren in een loopbaanprofessional dan in salarisverhoging. Of dit in de praktijk ook zo beoordeeld wordt is natuurlijk de vraag. Wel is zeker dat de werknemers met ervaring aangeven dat ze de stappen in hun carrière niet zelf hadden kunnen nemen, zonder goed advies.

Start nu met je nieuwe toekomst!

Kijk in de agenda en plan direct een gratis oriëntatiegesprek »

 


Nog vragen?


☏ 088 170 1500

Plan direct je gratis oriëntatiegesprek!

Deel deze pagina met bekenden