Plan een Gratis Oriëntatiegesprek

Tijdens je zoektocht naar een nieuwe baan is het belangrijk dat je jouw social media profielen hierop aanpast. Tegenwoordig kijken werknemers niet alleen naar je CV en motivatiebrief maar ook naar hoe jij je presenteert op je social media account om zo een beter beeld van je te krijgen. Het is om deze reden dat ook tijdens loopbaanadvies aandacht besteedt zal worden aan het up-to-date houden van je social media accounts. Hier alvast een aantal tips waar je rekening mee kunt houden:

  1. Maak een social media profiel aan. Wanneer je nog geen social media account hebt, is het handig deze gelijk aan te maken. Je kan het namelijk gebruiken als een verdieping van je CV, waarbij je nog beter kan laten zien wie jij bent en wat jij belangrijk vindt. Denk hierbij aan linkedin, Facebook en Twitter. Door een social media profiel kun jij bepalen wat ze over jou te weten komen en welk beeld ze van jou zullen krijgen.
  2. Zorg dat je profiel een volwassen, professionele indruk maakt.  Let erop dat je een normale profielfoto hebt waar alleen jij op te zien bent. Ook een omschrijving van jezelf op social media is een goede manier om je professioneel voor te stellen. Probeer werkgerelateerde informatie eruit te laten springen en minder relevante informatie wat naar de achtergrond te schuiven.
  3. Let op wat je op je social media zet. Je wellicht toekomstige werkgever zal al je berichten op je social media kunnen lezen. Kijk dus goed naar de berichten die op je profielen te lezen zijn en grijp in waar nodig. Let ook op de berichten waarin jij wordt gelinkt door je vrienden, als deze een verkeerd beeld kunnen scheppen bij je mogelijke werkgever kun je deze link het beste verwijderen.
  4. Gebruik je netwerk voor complimenten. Regel complimenten of aanbevelingen op je social media. Op deze manier zal je mogelijke nieuwe werkgever een positief beeld van je krijgen.
  5. Gebruik social media om meer te weten te komen van jouw toekomstige werkgever. Je kan je voordeel doen door te kijken waar de interesses liggen van jouw toekomstige werkgever. Wat vindt deze persoon leuk om te doen? Wellicht kom je zo nog eens op overeenkomsten die je tijdens je sollicitatiegesprek kan inbrengen.

Wil jij meer tips over hoe je social media in kan zetten bij het vinden van een nieuwe baan? Met loopbaanadvies kan je op deze en nog meer werkgerelateerde vragen antwoord krijgen.

Kijk hier voor onze loopbaanadviseurs. En plan direct een gratis en vrijblijvend orientatiegesprek in.


Nog vragen?


☏ 088 170 1500

Plan direct je gratis oriëntatiegesprek!

Deel deze pagina met bekenden