Plan een Gratis Oriëntatiegesprek

Heb je het gevoel even geen controle te hebben over die verschrikkelijk grote stapel met to do’s? Zie je even door de bomen het bos niet meer, terwijl het wel noodzakelijk is je punten af te werken? Dan is het tijd voor het structureren van deze stapel.

Hoe dan? Plannen! De volgende tips kunnen je een eind op weg helpen:

  1. Verdeel je tijd in categorieën. Maak categorieën die de verschillende aspecten van jouw leven weergeven zoals: jezelf, familie, thuis, werk, financiën.
  2. Bepaal je doelen en je uitdagingen: Wat wil je bereiken? Kies voor elke categorie die je hebt gemaakt een uitdaging. Iets dat je wil afwerken. Ga wel voor jezelf na of de doelen die je stelt haalbaar zijn.
  3. Werk je doelen uit. Onder elk gemaakt doel werk je nu een stappenplan uit.
 Wat moet je doen om te beginnen?
 Wat moet je eerst weten?
 Heb je nog informatie nodig? Schrijf al je gedachten op papier en bedenk wat er moet gebeuren om jouw doel te bereiken.
  4. Werk een planning uit. Werk een schema uit waarin je al je taken en verschillende stappen vastlegt.
 Schrijf de verschillende stappen op in een logische volgorde. Je kan hiervoor een agenda of planner gebruiken en bijvoorbeeld met kleuren werken voor het overzicht.
  5. Plan dagelijks en wekelijks. Hou op het minst wekelijks een dergelijke planning bij en bekijk aan het begin van de week wat je moet doen. Wanneer je echt voor structuur wilt gaan kun je ook elke avond een planning voor de volgende dag maken. Dat geeft ook nog eens rust in je hoofd voordat je gaat slapen!
 Maak dan ook echt tijd voor de dingen die je gepland hebt.

Heb je na deze tips nog steeds het gevoel meer structuur nodig te hebben om zaken op orde te stellen? Dan kan loopbaancoaching je een fijne ondersteuning geven deze wegen begaanbaar te maken. Lijkt dit je wat? Gedurende een gratis orientatiegesprek kan een coach je aangeven welke mogelijkheden er zijn met loopbaancoaching om meer structuur in jouw leven te geven, zodat je nog effectiever zal werken.

» Kijk direct in de agenda en vraag een gratis oriëntatiegesprek aan


Nog vragen?


☏ 088 170 1500

Plan direct je gratis oriëntatiegesprek!

Deel deze pagina met bekenden