Loopbaanadvies

Wij zijn gespecialiseerd in loopbaanadvies gericht op heroriëntatie van werk, functie of studie. Bent u niet zeker of u op de juiste plek zit binnen de organisatie, bent u op zoek naar meer uitdaging of zoekt u een nieuwe baan maar weet u niet waar te beginnen? Dan is loopbaanadvies van GORTcoaching zeker iets voor u.

Loopbaanadvies als persoonlijke ontwikkeling
Loopbaanadvies is een persoonlijk ontwikkelingsproces dat wordt ingezet om de voor u wenselijke en duurzame veranderingen in uw loopbaan te bevorderen. Dit wordt bereikt door middel van gestructureerde, gerichte gesprekken en het gebruik van passende oefeningen en coachtechnieken.

Loopbaanadvies kan life changing zijn
U verwerft diepgaande persoonlijke inzichten die vaak life-changing zijn.
Tijdens dit traject kunt u ook ondernemerschap overwegen, testen inzetten of u meer richten op zingeving. Loopbaanadvies is altijd gericht op de toekomst.

Voor wie is loopbaanadvies?

Belemmeringen in werk, functie of studie
U kunt loopbaanadvies inzetten wanneer u belemmeringen ervaart in uw werk, functie of studie. Loopbaanadvies zorgt ervoor dat u weet wat u wilt en hoe u uw doelen gaat behalen.

Aan de slag
Loopbaanadvies is voor iedereen die aan de slag wil met zijn eigen loopbaan. Het maakt niet uit of u op dit moment zonder baan zit of juist al een baan heeft.

Controle weer terug
Loopbaanadvies is zowel voor mensen die het gevoel hebben de controle over hun eigen loopbaan volledig kwijt te zijn als voor mensen die dat zetje in de juiste richting nodig hebben om van een leuke baan naar een fantastische baan te gaan.

Met welke vragen kan ik terecht?

Met deze (en andere loopbaan-) vragen kunt u terecht bij onze loopbaanadviseurs:

 • Waar liggen mijn kwaliteiten en hoe kan ik deze optimaal inzetten in mijn werk?
 • Welke functie of studierichting past bij mij?
 • Hoe (her)vind ik de passie in mijn werk?
 • Wie ben ik, wat wil ik, wat kan ik?
 • Ik wil eigenlijk iets anders, maar vraag me af wat en hoe?
 • Ik ben toe aan een nieuwe uitdaging maar kan geen keuze maken.
 • Hoe kan ik mezelf verder ontwikkelen in mijn loopbaan/carrière?

Testen bij loopbaanadvies

Het inzetten van testen bij loopbaanadvies is mogelijk en wordt regelmatig gedaan door GORTcoaching. Een test kan op een effectieve wijze inzicht geven in jouw kwaliteiten en interesses.

=

De Loopbaanscreener: de LoopbaanScreener combineert de uitkomsten van een interessetest (LIV) en een Persoonlijkheidvragenlijst (PfPI). Deze combinatie levert belangrijke informatie die richting geeft aan iemands professionele en persoonlijke ontwikkeling. De systematische wijze waarop de LoopbaanScreener werkvoorkeuren en typisch gedrag aan elkaar koppelt, biedt een heldere structuur voor begeleiding en zelfsturing.

loopbaanadvies
=

de TMA methode: de Talenten Motivatie Analyse Methode is een geïntegreerde systematiek voor selectie, ontwikkeling en beoordeling van werknemers, waarbij de ontwikkeling van talenten en competenties centraal staat.
De TMA talentenanalyse maakt het mogelijk een objectieve, opbouwende en diepgaande analyse van drijfveren, talenten en ontwikkel mogelijkheden te maken.
GORTcoaching heeft coaches die met deze TMA Methode werken.

loopbaanadvies

Testen bij GORTcoaching: Verder zijn al onze coaches bevoegd om interessetesten en beroepskeuzetesten af te nemen en de resultaten hiervan te bespreken. Bespreek de mogelijkheden voor een test met uw eigen coach.

Loopbaanadvies bij GORTcoaching is:

Concreet

Aan de slag met uw loopbaan middels gesprekken, testen en oefeningen.

Helder

Ontdekken waar u goed in bent, wat uw doelen zijn en hoe u deze gaat behalen.

Talenten

Het in kaart brengen van uw talenten en deze benutten.

Life-changing

Uw kwaliteiten en ambities verdienen het!

Hoe ziet een loopbaanadvies traject er uit?

Hoe ziet een loopbaanadvies traject eruit?

Ieder loopbaanadvies traject wordt op maat gemaakt. Samen met uw adviseur wordt uw traject samengesteld aan de hand van uw vragen en behoeften. Kies altijd een adviseur waarvan u het idee hebt dat zijn/haar werkwijze, doelgroep en specialisme het beste bij u past. Per regio hebben wij meerdere adviseurs. Elke loopbaanadviseur heeft bij ons een andere achtergrond, aan de hand van hun profielen kunt u een keuze maken voor een bepaalde loopbaanadviseur.

Het oriëntatiegesprek

Dit gesprek dient als kennismaking tussen u en de adviseur.
U en de adviseur zullen inventariseren:

 • Welke doelen u wilt behalen en waarom
 • Wat u uit het loopbaanadvies traject wilt halen (wanneer heeft het traject naar uw idee zijn doelen bereikt? Wat is uw ideale situatie?)
 • Welke aanpak hier het beste bij past

Aan het eind van het gesprek stemt u met de adviseur af of het klikt. Als dit zo is, kunt u beginnen aan uw loopbaanadvies traject.

loopbaanadvies

Het loopbaanadvies traject

Tijdens uw loopbaanadvies traject werkt u aan uw doelstellingen en competenties door middel van adviesgesprekken, reflectie-oefeningen en opdrachten. Het is tevens mogelijk om een test af te nemen.

U en de adviseur zullen:

 • een passend en realistisch plan van aanpak opstellen en in de praktijk brengen.
 • constant reflecteren op uw eigen doel: bent u op de goede weg?
 • na elke sessie gaat u met oefeningen aan de slag. Het slagen van een traject is afhankelijk van uw eigen motivatie en inzet.

De adviseurs van GORTcoaching maken gebruik van technieken en methodieken zoals Motiverende Gespreksvoering, RET (Rationele Effectiviteits Training), Mindfulness, NLP (Neuro Linguistisch Programmeren), Oplossingsgericht Coachen, ACT (acceptance en commitment therapie) en MMS coaching (Motivating Management Service).

Eindevaluatie

In het laatste gesprek zullen u en de adviseur reflecteren op het loopbaanadvies traject en het proces. Zijn uw doelen behaald? Hoe ver bent u en wat wilt u nog aan pakken in de toekomst? Wanneer gewenst kunt u een follow-up gesprek inplannen na een bepaalde tijd, om nog een samen te komen en te bespreken hoe het gaat.

Afsluiten met elkaar

Wanneer het een zakelijk traject betreft start en eindigt u vaak met een driegesprek. Dit is een gesprek tussen adviseur, werknemer en leidinggevende waarin op transparante wijze overeenstemming over het adviesdoel bereikt wordt. Ook kan de situatie zowel vanuit het gezichtspunt van de werknemer als dat van de leidinggevende belicht worden.

Kosten Loopbaanadvies

Toelichting zakelijk tarief & ZZP'ers

Het zakelijke tarief is het basistarief van GORTcoaching. Dit bedraagt 145,- euro ex. btw en geldt voor organisaties die het traject voor een medewerker betalen. Voor bedrijven is coaching volledig aftrekbaar van de belasting. Meer informatie hierover vindt u op de pagina vergoedingsmogelijkheden organisaties.

ZZP’ers:
Bent u ZZP’er? In individuele gevallen kunnen andere gunstige tarieven gelden. Overleg dit met uw coach.

Lees hier de algemene voorwaarden van GORTcoaching

Veelgestelde vragen

Veelgestelde vragen (FAQ)

Klik op de vraag om het antwoord te zien:

1. Hoe vind ik direct de juiste coach?

Allereerst kunt u onder het menu ‘Ik zoek een coach’ de stad of regio uitzoeken waarin u een coach zoekt. Wanneer u een stad heeft uitgekozen, ziet u een overzicht van de bijbehorende coaches. Onder elke coach staat de link ‘Lees hier verder over coach …’. Hier vindt u het profiel van de coach met informatie over de persoonlijke werkwijze, met welke vragen u bij de coach terecht kunt en zijn of haar opleidingen en certificeringen. Met deze informatie kunt u zelf de coach uitzoeken die u het meeste aanspreekt. Daarnaast staat er bij elke coach de link ‘Kijk in de agenda, plan uw route en email’. Wanneer u hier op klikt, vindt u de agenda met de tijden waarop een coach beschikbaar is. Hieronder ziet u een kaartje met alle coachlocaties. Verder vindt u ook een overzicht van alle locaties per coach. Per locatie vindt u hier een foto, het adres en informatie over de parkeergelegenheid. Vindt u het ondanks de informatie op de website lastig om uw keuze voor een coach te maken? Dan kunt u altijd vrijblijvend contact opnemen met onze kwaliteitsmanagers Joline en Sander, door te mailen naar joline@gortcoaching.nl / sander@gortcoachling.nl of te bellen naar 088 170 1500.

2. Hoe kan ik de kwaliteit van de coaches beoordelen?

Elke coach die in dienst is van GORTcoaching heeft een uitgebreide psychologische of andere, menswetenschappelijke studie afgerond. Daarnaast is elke coach in het bezit van verschillende certificeringen die de kwaliteit en de vaardigheden van de coach verzekeren. Deze certificeringen zijn enkel uitgegeven na het afronden van meerdere trainingen en cursussen op het gebied van coaching en begeleiding. Als resultaat scoren de GORTcoaches dan ook structureel een 8 of hoger op onze evaluatieformulieren. U kunt de certificeringen en opleidingen van elke coach bekijken door in het menu ‘Over ons’ aan te klikken en bij de coach naar keuze op ‘Lees hier verder over coach …’ te klikken. Uit onderzoek is gebleken dat u zelf ook de kwaliteit van uw traject kan verhogen door er voor te zorgen dat uw coach goed matcht met uw coachvragen. Lees dus altijd goed het coachprofiel door en plan daarna uw gratis oriëntatiegesprek.

3. Op welke locatie krijg ik coaching?

Onder het menu ‘Ik zoek een coach’ vindt u een overzicht van alle coachlocaties. Hier kunt u per stad en per coach alle bijbehorende locaties vinden. Bij elke coach staat de link ‘Kijk in de agenda, plan uw route en email’. Wanneer u hier op klikt, vindt u de agenda met de tijden waarop een coach beschikbaar is. Hieronder ziet u een kaartje met alle coachlocaties. Verder vindt u ook een overzicht van alle locaties per coach. Per locatie vindt u hier een foto, het adres en informatie over de parkeergelegenheid. Aan de hand van deze informatie kunt u nagaan of de locatie op uw persoonlijke wensen aansluit. Wanneer u de voor u perfecte coach hebt gevonden, maar de locaties van deze coach niet aansluiten bij uw persoonlijke wensen, kunt u altijd contact opnemen met de betreffende coach. In sommige gevallen is het mogelijk om ook op andere locaties coaching te krijgen.

4. Mag ik meer dan één gratis oriëntatiegesprek aanvragen?

Ja, dat mag zeker. In een oriëntatiegesprek komen vooral uw persoonlijke doelen en wensen aan bod en maakt u kennis met de coach en zijn of haar werkwijze. Wanneer u een oriëntatiegesprek met een coach hebt gehad en de coach voldeed niet aan uw verwachtingen, dan mag u altijd een nieuw oriëntatiegesprek inplannen met een andere coach van GORTcoaching.

5. Hoeveel tijd investeer ik aan coaching naast de coachsessies?

[toggle title=”» “] Het is afhankelijk van de coach hoeveel tijd u investeert in het traject naast de coachsessies. Het kan zijn dat u wordt gevraagd om thuis een vragenlijst in te vullen of te oefenen met concrete en praktische opdrachten. De opdrachten worden altijd in overleg met u opgegeven, zodat dit perfect aansluit bij uw wensen.

6. Hoe lang duurt een coachgesprek gemiddeld?

Een coachgesprek duurt gemiddeld 1 uur tot 1,5 uur. Dit is afhankelijk van wat u zelf met de coach afstemt. Het is mogelijk om gesprekken van 2 uur of een halve dag in te plannen.

7. Hoe bereik ik mijn coach?

Omdat de coaches vaak in gesprek zijn, is het het best om uw coach een email te sturen. Op die manier kan de coach u het snelst helpen. Elke coach heeft zijn eigen email adres. Stuur uw mail naar ‘naam van de coach’@gortcoaching.nl. Wanneer u bijvoorbeeld contact op wil nemen met Wendy, stuurt u uw mail naar wendy@gortcoaching.nl.

8. Wat als het coachingstraject anders verloopt dan verwacht?

Wanneer het coachtraject niet helemaal verloopt zoals u vooraf had verwacht is het goed om dit te bespreken met uw coach. Uw coach staat altijd open voor uw zorgen, dus schroomt u niet om dit met uw coach te delen. Op deze manier kunt u kenbaar maken waar u tegenaan loopt en kan de coach proberen hierop in te spelen. Als dit niet tot de gewenste resultaat leidt kunt u er altijd voor kiezen om het coachtraject te stoppen. Het is dan mogelijk om met een andere coach een gratis oriëntatiegesprek te plannen. Wanneer er iets ernstigs is voorgevallen, of u niet tevreden bent met de kwaliteit van uw coachtraject, dan kunt u altijd contact opnemen met onze kwaliteitsmanagers Joline of Sander, door te mailen naar joline@gortcoaching.nl / sander@gortcoaching.nl of te bellen naar 088 170 1500.

9. Mag ik stoppen met een coachtraject?

Ja, u kunt er altijd voor kiezen om met het coachtraject te stoppen. Zo kan het bijvoorbeeld voorkomen dat u na vijf coachsessies het gevoel hebt dat u al uw doelen bereikt hebt, terwijl u zes coachsessies had afgesproken. Het is in dit geval goed om dit met uw coach te bespreken. Tijdens een coachtraject staat u altijd vrij om hierin uw eigen keuzes te maken. Wanneer het coachtraject niet helemaal verloopt zoals u vooraf had verwacht kan goed zijn om eerst met uw coach te bespreken waar u tegenaan loopt, zodat de coach hier eventueel op in kan spelen. Wanneer dit niet tot het gewenste resultaat leidt, dan kunt u er altijd voor kiezen om het coachtraject te stoppen. U kunt hierna gewoon opnieuw een gratis oriëntatiegesprek inplannen met een andere coach.

10. Ik ben verhinderd voor mijn coachsessie. Wat moet ik doen?

Wanneer u onverhoopt verhinderd bent, waardoor u niet naar een coachsessie kunt komen, is het handig om uw coach zo snel mogelijk een e-mail te sturen. Op deze manier kunt u ook meteen een nieuwe afspraak inplannen met de coach. In de algemene voorwaarden, op //gortcoaching.nl/algemene-voorwaarden/, kunt u meer informatie vinden over het annuleren van een afspraak.

Voor alle leeftijden
Loopbaanadvies is zowel voor startende professionals als professionals die al decennia in hun vak zitten. U kunt hier onder een verdeling vinden van de leeftijden die loopbaanadvies volgen.

 • 18-24 jaar 16.5% 16.5%
 • 25-34 jaar 28.6% 28.6%
 • 35-44 jaar 23.4% 23.4%
 • 45-54 jaar 20.2% 20.2%
 • 55-64 jaar 10.3% 10.3%
 >  Loopbaanadvies