Bij het plannen van de toekomst schrikken mensen vaak terug van de onzekerheden en onbeantwoorde vragen die de kop opsteken. Veranderingen doorvoeren in uw leven kan hernieuwde energie opleveren, maar het is belangrijk om op een gestructureerde manier de juiste keuze te maken. Een loopbaanadviseur van GORTcoaching kan u deze structuur bieden.

Inspiratie en motivatie
Het ontdekken van uw inspiratie en motivatie heeft veel weg van een puzzeltocht. Er zijn vaak veel losse aanwijzingen, waarvan de samenhang nog niet duidelijk is. Het helpt dan om een begrippenkader te maken (als en soort van mentale kaart) om de interesses, waarden en behoeften samen met een loopbaanadviseur te inventariseren, te verkennen en te beoordelen.

Talent
Wanneer mensen nadenken over hun toekomst, stellen zij zichzelf vaak vragen over wat zij aankunnen en waar zij goed in zijn. Succes valt niet met zekerheid te voorspellen, maar als u al iets weet over wat u nu kunt en waar u nu al succes mee heeft, maakt dat de basis voor een besluit in die juiste richting steviger. Omgekeerd geldt hetzelfde: als u weinig aanknopingspunten hebt over wat u goed kunt, leidt dit tot extra onzekerheid over wat u zou kunnen kiezen.

Knopen doorhakken
De verantwoordelijkheid om een besluit te nemen kan aanvoelen als een stressfactor die het nadenken over argumenten bemoeilijkt. De loopbaanadviseur van GORTcoaching kan met u structuur aanbrengen en overzicht creëren om makkelijker te besluiten welke knopen het beste doorgehakt kunnen worden. Er ontstaat namelijk een ordening die het mogelijk maakt om informatie af te wegen en te beoordelen.

Zodra eenmaal duidelijk is welke kant u op wilt, dan bent u er helaas vaak nog niet. Het is belangrijk dat samen met de loopbaancoach wordt onderzocht hoe er geanticipeerd kan worden op moeilijkheden die u tegen kunt komen. Tevens is het belangrijk om de strijd aan te gaan met uw eventuele belemmerende ideeën die u in de weg staan om uw doel te bereiken. Vol energie en kracht is het dan mogelijk om u te richten op wat u wilt bereiken.

Neem contact op met GORTcoaching of kies direct uw coach en plan een gratis oriëntatiegesprek in met één van onze coaches.


Nog vragen?


☏ 088 170 1500

Plan direct je gratis oriëntatiegesprek!

Deel deze pagina met bekenden