Plan een Gratis Oriëntatiegesprek

Iedereen heeft er weleens mee te maken, je ziet enorm op tegen een taak en daarom stel je het steeds uit. Je blijft tegen de taak aanhikken terwijl je weet dat je eraan moet beginnen maar het lukt je gewoon niet. Het gevolg hiervan is echter dat de taak blijft liggen en je een steeds grotere weerstand ontwikkeld om hieraan te beginnen. Hier volgen een paar tips om je uitstelgedrag tegen te gaan:

  1. Doe de dingen die je binnen 10 minuten gedaan kunt hebben meteen. Er zijn veel dingen die je binnen 10 minuten kan doen, denk hierbij aan de vaatwasser uitruimen of een mail beantwoorden. Door de taken snel af te ronden hoef je er niet meer tegenaan te hikken en krijg je een fijn gevoel.
  2. Zorg voor minder afleiding. Als je opziet tegen een taak ben je snel geneigd om iets anders te gaan doen. Zorg er daarom voor dat je dingen die afleidend kunnen zijn weglegt, zoals je telefoon.
  3. Stel een deadline voor jezelf. Spreek met jezelf af wanneer je je taak afgerond wilt hebben. Door jezelf hieraan te herinneren maak je meer kans om je taak daadwerkelijk succesvol af te ronden. Samen met je coach in den haag kun je deze deadlines afspreken  en na een bepaalde periode evalueren.
  4. Deel je taak op. Heb je een grote taak liggen waarvan je niet weet waar je moet beginnen? Deel deze dan op in kleinere stappen en verdeel deze over een bepaalde periode. Als je de taak klein maakt is de drempel om ermee te beginnen lager. Ook krijg je op deze manier sneller een goed gevoel omdat je de kleine stappen snel kunt afronden.
  5. Begin met het belangrijkste. Niet alles heeft een even hoge prioriteit. Zet voor jezelf op een rijtje welke taken het belangrijkste zijn en begin daar mee.

Wanneer je last hebt van uitstelgedrag op je werk kun je hieraan werken tijdens loopbaancoaching. Je loopbaan coach kan je helpen om dit uitstelgedrag tegen te gaan. Dit zal je loopbaancoach doen door eerst samen met jou te onderzoeken waarom je niet aan de taak wilt beginnen en daarna na te gaan waar dit gevoel vandaan komt. Op deze manier helpt je coach je om je loopbaan weer beter te laten verlopen. Heb jij last van uitstelgedrag en zou je hier met een loopbaancoach aan willen werken?

Plan dan nu een gratis en vrijblijvend orientatiegesprek bij een van onze loopbaancoaches.


Nog vragen?


☏ 088 170 1500

Plan direct je gratis oriëntatiegesprek!

Deel deze pagina met bekenden