Plan een Gratis Oriëntatiegesprek

Het is altijd handig om goede contacten te hebben, zeker als deze contacten jou verder kunnen helpen in je loopbaan. Het is echter niet altijd makkelijk om een netwerk op te bouwen. Men weet vaak niet waar te beginnen of vindt het moeilijk om mensen om een gunst te vragen om verder te komen in hun baan. Met een loopbaanadvies kan je leren hoe je het beste kan netwerken en hoe je jouw netwerk in kan zetten om een stap verder te komen in jouw carrière.

Netwerken
Als je de volgende stap wil maken in je loopbaan, dan is het handig om je contacten al een tijd van tevoren te hebben. Netwerken helpt je aan de contacten die je in de toekomst ieder moment nodig kan hebben. Netwerken houdt met name in dat je veel geeft aan anderen. Het is een logische reactie dat anderen je dan ook graag een keer van dienst willen zijn. Een aantal tips die je kan gebruiken voor een netwerkgesprek:

  • Het ijs breken: wat heb je gemeenschappelijk?
  • Jezelf blijven
  • Weten wat je wilt

Het kan onnatuurlijk aanvoelen om een gesprek aan te knopen met als doel dat je er zelf uiteindelijk beter van wordt. Maar bekijk het van de positieve kant: het is toch leuk om contact te leggen met mensen die eenzelfde interesse hebben als jij en om elkaar in te toekomst te kunnen helpen? Het geeft je energie en opent deuren met mogelijkheden. Dus probeer het vooral eens!

» Benieuwd hoe jij jouw netwerkkwaliteiten kan verbeteren? Loopbaancoaches van GORT kunnen je verder helpen. Klik hier om een gratis oriëntatie gesprek aan te vragen


Nog vragen?


☏ 088 170 1500

Plan direct je gratis oriëntatiegesprek!

Deel deze pagina met bekenden