Plan een Gratis Oriëntatiegesprek

Hoewel visualisatie misschien niet direct wat met coaching te maken lijkt te hebben, kan jouw coach toch beeldspraak gebruiken om samen met jou meer inzicht te krijgen in problemen om hier effectief mee om te gaan. Door verbeelding van problemen en oplossingen kan worden geoefend met vaardigheden en zal zelfvertrouwen toenemen. Ook kan beeldspraak zeer motiverend werken om problemen aan te gaan pakken. Twee voorbeelden van beeldspraaktechnieken zijn motiverende beeldspraak en coping beeldspraak.

Motiverende beeldspraak
Deze vorm bestaat uit twee delen. In het eerste deel visualiseer je hoe de rest van je leven zou zijn zonder dat je aan je problemen hebt gewerkt en zonder dat je jouw doel hebt bereikt. Vervolgens visualiseer je hoe de rest van jouw leven zou zijn wanneer je hard hebt gewerkt aan een probleem waar je tegenaan loopt. Door deze twee situaties in te beelden, wordt het duidelijker wat het voor je kan betekenen om je problemen aan te pakken en zal jouw motivatie om dit te doen toenemen.

Coping beeldspraak
Tijdens het coachingstraject kan jouw coach je vragen te visualiseren hoe je om zou gaan met een probleem of een situatie waar jij je gestrest over voelt. Tijdens deze verbeelding kan de coach vragen jouw reacties aan te passen, zodat je een helpende en gepaste oplossing oefent. Door gebruik te maken van visualisatie zal de situatie in het echt minder beangstigend zijn omdat je al beter bekend bent met de situatie en weet hoe je hierop moet reageren.

Ben je benieuwd hoe deze beeldspraaktechnieken iets voor jou kunnen betekenen? Of ben je nieuwsgierig naar andere technieken die jou een stap verder kunnen helpen? Samen met jouw coach kun je hier meer inzicht in krijgen.

» Klik hier om te kijken wat voor coachtrajecten aangeboden worden


Nog vragen?


☏ 088 170 1500

Plan direct je gratis oriëntatiegesprek!

Deel deze pagina met bekenden