Plan een Gratis Oriëntatiegesprek

Afgelopen week was het de ‘check je werkstress-week’, een week die in het teken stond van het voorkomen van de negatieve gevolgen van stress. Werkstress kan leiden tot burnout en andere psychische ziekten. Een bedrijf wilt het liefste voorkomen dat werknemers stress ervaren, dat heeft twee redenen. De eerste reden is dat tevreden werknemers leiden tot meer motivatie, waardoor beter resultaat wordt behaald. Ten tweede kost het ook minder geld om een burnout te voorkomen dan om deze te genezen. Als bedrijf in o.a. stresscoaching is GORTcoaching blij dat er zoveel aandacht aan dit onderwerp besteed wordt.

Check je werkstress met een stresscoach
Ook een stresscoach kan helpen bij het checken van je werkstress. Bedrijven die een coach in dienst nemen hebben dan ook vaak als reden om werknemers betere begeleiding te bieden. Deze begeleiding kan worden gegeven op diverse vlakken, denk hierbij aan: leiderschapsstijlen, communicatie en het goed benutten van kwaliteiten. Wanneer werknemers hulp geboden krijgen afhankelijk van hun persoonlijke behoeften zal de kans op stress verminderen. Bijvoorbeeld wanneer taken niet goed overkomen door gebrekkig communiceren van een manager. Hierbij kan coaching helpen bij het verbeteren van deze communicatie. Dit leidt tot minder fouten en meer begrip van werknemers, wat leidt tot een verminderde stress in de werkomgeving.

Stresscoaching voor iedereen
Weet u nog niet zeker of stresscoaching iets is voor uw bedrijf? Dan kan GORTcoaching u verzekeren dat coaching in de meeste gevallen erg nuttig is voor personen en bedrijven. Er is altijd wel een vlak waarop hulp geboden kan worden, waardoor uw werknemers beter zullen functioneren en zich prettiger zullen voelen op de werkvloer. Dit levert niet alleen de werknemers wat op, maar ook het bedrijf!

Plan een gratis gesprek met een van onze stress coaches

 


Nog vragen?


☏ 088 170 1500

Plan direct je gratis oriëntatiegesprek!

Deel deze pagina met bekenden