Plan een Gratis Oriëntatiegesprek

Voel je je weleens somber? Begin je met tegenzin aan de dag? Ben je af en toe humeurig? Merk je dat je onnodig zenuwachtig, angstig of gespannen bent? Je bent niet de enige! Veel mensen zijn, zonder dat ze het doorhebben, in de loop der tijd pessimistischer geworden. Vervelende omstandigheden vormen hiervoor een terechte reden, maar soms is deze negatieve bril niet nodig.

De coaches van GORTcoaching staan met open armen voor je klaar, zodat jij weer met een frisse, positieve blik je leven kan leiden. Hieronder krijg je alvast een voorproefje.

Focus je op de positieve dingen
Het klinkt logisch, maar om positiever te denken moet je op de positieve dingen letten. Dit lijkt gemakkelijker dan het is. Wanneer je negatief in het leven staat, zijn je hersenen er namelijk op getraind om jouw pessimistische wereldbeeld te bevestigen met alle binnenkomende negatieve informatie. Positieve informatie wordt er als het ware uitgefilterd. Om positiever te leren denken, zul je daarom alle positieve prikkels moeten opmerken en opslaan. Wat je hierbij kan helpen, is het bijhouden van een boekje.

Hierin mogen enkel en alleen positieve prestaties en ervaringen komen te staan. Schrijf gedurende de dag op welke positieve dingen je doet en meemaakt. Schrijf vervolgens op welk positieve gevoel jij ervan krijgt. Elk positieve gevoel kun je opschrijven, al duurde dat gevoel nog geen seconde! Wanneer je dit een tijdje doet, zul je merken dat het steeds gemakkelijker wordt om de positieve kanten van het leven in te zien.

Coaching
Deze tip is een van de vele hulpmiddelen waarmee jij positiever in het leven kan gaan staan. De coach weet hier veel van af en zal er alles aan doen om jou te helpen. Weet je niet zeker of coaching wel bij je past? Plan dan een gratis en vrijblijvend oriëntatiegesprek. Kijk in de agenda en plan een gesprek in met een coach naar jouw keuze!


Nog vragen?


☏ 088 170 1500

Plan direct je gratis oriëntatiegesprek!

Deel deze pagina met bekenden