Plan een Gratis Oriëntatiegesprek

Ruim één op de acht werknemers ervaart burn-outklachten. Er wordt vooral vaak aangegeven dat ze vermoeid zijn en zich emotioneel uitgeput voelen. Wil je werken aan het herstellen van je energiebalans en voorkomen dat je burn-out klachten ervaart?

Oorzaak
Vooral klachten die te maken hebben met een leeg gevoel hebben, komen veel naar voren. Deze klachten ontstaan doordat het evenwicht tussen je draaglast, dat wil zeggen de taken die je opgelegd worden evenals de gebeurtenissen die je meemaakt, en je draagkracht, dit is jouw mentale en fysieke capaciteit en tevens sociale steun, verstoord is. Om dit evenwicht te herstellen kan je hulp en steun vinden bij een coach.

Preventie
Tijdens de gesprekken met de burn-out coach zijn een aantal punten van belang om ervoor te zorgen dat jij je weer helemaal optimaal gaat voelen. Zo kan je ervoor zorgen dat de periodes van stress en overspannenheid niet door slaan in een burn-out. Samen probeer je de bron van overbelasting te herkennen en hier een oplossing voor te zoeken.

  • Herstellen energiebalans: Door middel van de gesprekken met de coach leer je te ontdekken wat jouw leven zin en doel geeft, zodat je jouw energiebalans kan verhogen. Jouw ervaringen en gedrag worden namelijk gevormd door wat jij belangrijk vind. Het is dus belangrijk om in een gegeven situaties zelf je rol te bepalen die je gaat aannemen.
  • Veranderen van gedachtepatronen: Automatische, negatieve gedachtepatronen zijn een belangrijke oorzaak van stress en overbelasting. Het is daarom van belang om negatieve, irreële gedachten te leren herkennen en te veranderen in meer reële gedachten.
  • Vaardigheden vergroten: Hierbij kijk je vooral naar de vaardigheden die je al bezit, alleen leer je nu hoe je ze anders of vaker in kan zetten. Daarnaast is het van belang dat je doet wat jouw voldoening geeft en niet dat je iets doet, omdat een ander dat fijn vind. Op het moment dat jij zelf tevreden bent, geeft dit je ook meer energie en zal je gedrag daardoor ook weer positiever worden. Dit zal alsnog een fijn resultaat zijn voor de ander.

Je stelt dus aan de hand van deze bovenstaande punten doelen op, die je om kan zetten in een aantal uitvoerbare stappen. De coach zal je hierbij ondersteunen, waardoor je jouw gewenste situatie zal bereiken.

Wil jij deze begeleiding starten om burn-outklachten te voorkomen? Plan dan een gratis en vrijblijvend orientatiegesprek in bij een burn-out coach.


Nog vragen?


☏ 088 170 1500

Plan direct je gratis oriëntatiegesprek!

Deel deze pagina met bekenden