Plan een Gratis Oriëntatiegesprek

In deze columns kan je een kijkje in het leven van de coaches van GORTcoaching nemen. De coaches zijn een heel belangrijk onderdeel van het GORTcoaching team en daarom willen we ze graag aan je voorstellen. Vandaag leer je coach Mirjam een beetje beter kennen. 

Even kennismaken met Mirjam

“Mensen groeien van nature en groei maakt gelukkig”

Mensen ondersteunen in hun ontwikkelingsproces is de rode draad in mijn leven. Ik ben mijn loopbaan gestart in het onderwijs als docent en trajectbegeleider. Ik had een hele sterke behoefte me verder te ontwikkelen door arbeids- en organisatie psychologie te studeren. Het geeft mij passie om mensen te steunen in hun ontwikkelingsproces en nieuwe mogelijkheden met ze te ontdekken. Op het moment werk ik dan ook als psycholoog en coach.

Ik coach vaak mensen uit het onderwijs en de gezondheidszorg. Ik herken hun fascinatie voor de ontwikkeling van anderen. Ook mensen uit andere beroepsgroepen coach ik graag om het beste uit zichzelf te halen, omdat je daar gelukkig van wordt! En dat geldt voor elke levensfase. Op elke leeftijd kunnen we nieuwe ontdekkingen doen over onszelf en de wereld waarin we leven. Dat vind ik erg boeiend.  Ik coach dus ook graag mensen die met hun loopbaan starten, maar ook graag mensen die een nieuwe fase in hun loopbaan willen starten of opnieuw verbinding zoeken met werk dat ze al langer doen.

Mijn inspiratiebron is homo ludens, de spelende mens. Eigenlijk zijn wij mensen dat allemaal. En dan vat ik “spelen” op als leren, groeien, je ontwikkelen. Waarbij je nieuwe dingen kunt proberen en ook fouten mag maken. Ik zie mezelf graag als een spelend wezen, dat elke dag lekker bezig is met de dingen die me boeien. Coachen boeit me en ik word er enthousiast van. Ik vind het heerlijk om mensen zo ver te krijgen dat ze weer de draad van hun ontwikkeling oppakken. Daar daag ik ze graag toe uit. Liefst op speelse wijze, met uitnodigende opdrachten! Een fijn diepgaand gesprek kan echter ook erg goed werken. Daarbij is Epicteteus mijn inspiratiebron, de grondlegger van de cognitieve gedragstherapie en Socratische gespreksvoering. Met behulp van deze principes kunnen we de scheppingskracht van ons leven vrij baan geven.

Voor de meeste mensen is arbeid of werk een belangrijke plek om zich te ontwikkelen en te groeien. Als de coachee dat wil maar niet duidelijk heeft in welke richting,  onderzoek ik graag met hem of haar waarin hij of zij verder wil groeien. Soms zijn er ook belemmeringen voor groei. Die kunnen te maken hebben met het missen van bepaalde vaardigheden. Dan kunnen we er aan werken om die vaardigheden alsnog te ontwikkelen. Ik maak graag gebruik van opdrachten die de coachee helemaal op  zijn of haar manier in kan vullen.

Spreekt haar verhaal jou aan en wil je meer over haar weten? Dan kun je op onze website bij de locaties Alkmaar en Haarlem haar volledige profiel bekijken.


Nog vragen?


☏ 088 170 1500

Plan direct je gratis oriëntatiegesprek!

Deel deze pagina met bekenden