Plan een Gratis Oriëntatiegesprek

Hoe ziet het einde van jouw werkdag er uit? Gehaast? Raffel jij je to-do lijst af en zit je te stressen om het laatste rapport af te krijgen? Dit kan ook anders! Coach Gouda kan jou hierbij helpen. Door een paar simpele tips toe te passen creëer je rust en structuur voor je volgende werkdag. Jij kan met een gerust hart de kantoordeur sluiten en gaat met een relaxed gevoel naar huis. Het kost je een half uurtje en maakt een groot verschil tussen een dag van hot naar her rennen of rustig je taken afwerken!

Tip 1: creëer een sluitingsritueel!
Een regel die je moet onthouden is als volgt: geen lekker einde, geen lekker begin! Aan het einde van de dag hebben wij weinig energie over en is ons motivatiepeil gekelderd omdat het einde in zicht is. Je bent ‘op’ en echt productief werken zit er niet meer in. Toch probeer je al taken nog in het laatste uurtje te proppen. Echter, dit resulteert alleen maar half werk en frustraties. Je opties zijn overwerken of je werk laten staan en de volgende ochtend met coach te beginnen. De oplossing is simpel, namelijk een sluitingsritueel te creëren en te weten wanneer je moet stoppen met het werk. Probeer elke werkdag op dezelfde manier af te sluiten, dit geeft rust en structuur.

Tip 2: maak een to-do lijst met wat je morgen moet doen.
Dit zorgt er voor dat je de ochtend georganiseerd begint en weet welke taken op je staan te wachten. Ga zelf na wat je vandaag bereikt hebt en wat er nog over gebleven is voor morgen. Zo weet je wat jouw prioriteiten voor de volgende dag zijn. Je kan alle werkzaamheden één voor één afkrijgen zonder je te haasten. Dat geeft je toch een heerlijk en voldaan gevoel? Een bijkomend voordeel is dat je het werk niet mee naar huis neemt en jij in je bed nog ligt te malen of zelfs in de late uurtjes doorwerkt.

Tip 3: maak je bureau schoon en ruim je kantoor op.
Ben jij ook weleens de kopietjes kwijt die je nodig hebt voor de vergadering? Of spendeer jij veel tijd aan het doorzoeken van de administratie om klantengegevens terug te vinden? Een groot deel van onze tijd besteden wij aan het zoeken en verzamelen van informatie. Dit is onnodige tijdsverspilling en kunnen we beter aan andere werkzaamheden besteden. Ruim je fysieke en digitale rommel op. Wanneer jij jouw bureau en kantoor geordend achterlaat, kan je de volgende dag met een frisse start beginnen.

Sluit jij je werkdag stressend en chaotisch af? Wil jij meer professionele tips van coach Gouda? Plan dan gratis en vrijblijvend een oriëntatiegesprek in met coach Gouda!


Nog vragen?


☏ 088 170 1500

Plan direct je gratis oriëntatiegesprek!

Deel deze pagina met bekenden